[]

Masterpass’e kart kaydetmek sıkıntılı mıdır

Trendyoldan silmiştim daha önce imdi getirde eklemişim onu darkettim. Her girdiimde kart nosunu girmek zor gelşyor hakkaten. Sizin de kayıtlı mı krtlanız? Başmıza bir iş gelir mi acaba silsem mi kartları?




 
Ne olur ne olmaz, sanal kart kullanın. Sanal kartı kaydedin, alışveriş yapacağın zaman limit tanımlarsın olur biter.


  • John Bloor  (16.04.21 17:57:24) 
kayıtlı. hiçbir şey olmadı şimdiye kadar. kart hareketlerimi sık sık kontrol ederim bankanın uygulamadan


  • papuayenigine02561  (16.04.21 18:28:54) 
kartı ezberleyin, yine de bir yere kaydetmeyin.

internette kayıtlı olan hiçbişeye güvenmiyorum.
  • la traviata  (16.04.21 18:43:34) 
Bu kadar paranoya yapmaya gerek yok. Ne gelebilir başına?

Yıllardır kartım masterpass'e kayıtlı. Zaten kartla işlem yapınca SMS geliyor. Anormal bir durum olursa hemen fark edip işlem itirazı açarsın da MasterPass kaynaklı bir problem olacağını hiç sanmıyorum.
  • himmet dayi  (16.04.21 19:25:55) 
Valla benim de kayitli...

Himmey dayi+1 sms gelmiyor mu zaten?!
  • invictae  (16.04.21 20:04:19) 
Şu aralar seri şekilde ismi duyulmuş platformların datalarını patlatıyorlar. Facebook açığı, linked.in ve yemeksepeti taze taze bunlardan datalar alındı. İki üç dakika fazla uğraşın, başınız ağrımasın.


  • evimin paspasi  (16.04.21 20:15:25) 
himmet +1

hem sms geliyor hem de bankalar zaten kart kullanıldığında telefona bildirim gönderiyor.

geçenlerde mopaş hacklendi sanırım.
orada masterpass'le değil normal kullandığım kartla bilgim dışında işlem yapıldı mesela.
anında bankadan bildirim geldi "şu numaralı kartınızla x tutarında işlem yapılmıştır" diye.
sorun çözüldü ama mesela mopaş masterpass kullansa, kartım hacklen(e)meyecekti.
öyle bir şey de var.
  • blatta hiberna  (16.04.21 20:16:23) 
Kartım kayıtlı ama limiti baya düşük, bütün limiti harcasalar başım ağrımaz. Yüksek limitli kart olsa kaydetmezdim.


  • kobuzchu kiz  (16.04.21 21:09:51) 
bu kart saklama nanelerini hic guvenli bulmuyorum ama bazi platformlar kaydetmeyi zorunlu tutuyor, cok sinir bozucu, bence usenmeyin her seferinde girin kart bilgilerinizi ama sanirim getir, trendyol falan illa ki masterpass'e kaydediyor. hatta trendyol o kadar cakal ki, siparisini bitirdikten sonra sanki sip bitmemis gibi kartini kaydediyor, garip bir uyari ekrani cikiyor, hic kartini kaydettigini anlamiyorsun


  • exlibris  (16.04.21 21:35:28) 
blatta hiberna'nın dediği gibi girdiğiniz her online platforma kredi kartı bilgilerinizi yazmaktansa masterpass kullanırsanız bilgileriniz daha güvende olur. çünkü kredi kartını yazdığınız web sitesi bu bilgileri şifrelemeden kaydediyor olabilir, kullandığınız cihazda bir keylogger olabilir. kart bilgilerinizi yazarsanız her seferinde güvenlik açığı daha fazla olur. MasterPass'te SMS onayı var. Sizin bilginiz dışında daha önce giriş yapmadığınız bir web sitesinde MasterPass kullanılamaz.

Bu arada Yemeksepeti örneğini vermek doğru değil. Yemeksepeti'nde şifrelenmemiş veriler açığa çıktı. Adresler, telefon numaraları vs. gibi. Şifrelenerek saklanan kredi kartı ve giriş şifreleri açığa çıkmadı. Bunların şifrelerinin kırılması imkansıza yakındır. Üstelik MasterPass gibi siber güvenlik birimi Yemeksepetin'den kat kat daha iyi olan bir şirkette kredi kartı bilgileriniz emin olun güvendedir.
  • himmet dayi  (16.04.21 22:41:48) 
masterpass'in arkasında mastercard var ve masterpass'in altyapısı PCI DSS sertifikalı yani yüksek güvenlikli ve sürekli denetimleri yapılıyor. kart bilgileri açık bir şekilde tutulmaz ve tasarlanan akış ve mesajlaşma da oldukça güvenli. ssl altyapısının yanısıra finansal bilgiler ayrıca şifrelenerek iletiliyor. yani oldukça güvenli bir yapı. ancak iyice garantide hissetmek istiyorsanız sanal kartlarınızı eklemenizi tavsiye edebilirim. tüm limitinizi riske etmemiş olursunuz.


  • surprise  (17.04.21 00:20:23 ~ 00:21:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.