[]

Peçeteler hijyenik mi? Peçeteler nasıl yapılıyor?

Kısa bir youtube turu sonrası edindiğim bilgiye göre atık malzemeler ve çöpler bir yerde harmanlanıp öğütülüp bir takım bu iş için işe yaramayan maddelerden de ayrıştırıldıktan sonra 130 derece selüloz ile karıştırılıyor ve sonra bantlar yardımıyla uzun uzun nemi azaltılarak kurutuluyor. Sonra da büyük rulolara sarılıyor, amacına göre kesiliyor.

Şimdi iyi hoş da, ben bu peçeteleri yeri geliyor gözüme sokuyorum, ağzıma burnuma götürüyorum.

Kullanılan kimyasallar zararlı mı?

Kimyasal yoksa, sırf 130 derecede karıştırıldığı için mi hijyenik diyebiliyoruz? Adamlar resmen ülkenin çöpünü makinaya döküp karıştırdı içinde bi ben yokum artık hayvan leşi mi var pil mi var kimyasal atık mı var bilmiyorum çöplerde.

130 derecede ölmeyen tonla bakteri ve mikrop da vardır ayrıca.

Bir de sanırım kağıttan üretilen peçeteler varmış. Pardon kağıt gibi ağaçtan üretilenler varmış. Oradaki ayrım nasıl oluyor tuvalet için olanlar çöpten, cep mendilleri veya sofra mendilleri ağaçtan gibi mi? Onlar hijyenik mi?

 
E, ya ne? :)
O nedenle tuvalet kağıtları arasında bile bu kadar fark var.
Hijyenden öte beyazlatmak için kullanılan asbest çok zararlı. yüz temizleme pamukları, peçeteler, tuvalet kağıtları vs vs hepsinden vücudunuza nüfuz ediyor.
Geri dönüşüm meselesiyle ilgili de belirli oranlar kullanılıyor standart olarak. Daha iyi bilenler yazacaktır ama geri dönüşümlü malzemeyle üretilmiş, kitap defter, plastik tabak çatal vs kadar onlar da hijyenik. Mesele hijyen değil yani kimyasal ve artan kanser riski.
  • rewlack  (16.04.21 16:18:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.