[]

Eski ev arkadaşım ve elektrik aboneliği

4 sene önce evden ayrıldım, elektrik aboneliği hala benim üzerimde. ilk başlarda 1-2 kez söyledim, yoğunum filan dedi üstelemedim. 8 sene birlikte yaşadığımız için de yakınız haliyle, sıkıntı çıkarmak istemedim daha fazla ve tekrar konusunu açmadım. (zaten bence bu noktada artık kendisi "dur şu işi aradan çıkaralım" demeliydi uygun olduğunda)

neyse şimdi tekrar ev değiştiriyorum, 10 gün önce mesaj attım. bu evdeki abonelik eşim üzerine, yeni evde benim üzerime alacağız tadilat yaparken henüz taşınmadan kullanmak için. en kısa zamanda halledelim, dask diye bir şey var artık biz o eve çıkarken yoktu, o da lazım olacak bilgin olsun dedim.

mesaj atarken henüz evi bulmamıştık, arıyorduk. şimdi evi tuttuk, "kiracı ay başında evi boşaltacak, önümüzdeki hafta bu abonelik işini artık halletmemiz lazım" diye mesaj attım. "tamam iş yeriyle izin işini konuşayım, dask'ı da bilmiyorun henüz, ona göre haberleşelim" dedi!!!

e yuh ayıp değil mi bu artık? öğrendiğimize göre eşim aboneliğini taşıyıp, bir süre bu evdekini de kullanabiliyormuş ama ben bu bahane ile çözmek istiyorum bunu artık. yani 10 gün oldu (aslında 4 yıl oldu tabii!) daha dask'ı bile soramamış. şeytan diyor kapat aboneliği eve gelince elektriksiz kaldığını görsün, bu kadar geçmişimiz olmasa çoktan yapmıştım.

ben abartıyor muyum, siz olsanız idare etmeye devam eder miydiniz, yoksa ne yapardınız merak ettim?

 
"şeytan diyor kapat aboneliği eve gelince elektriksiz kaldığını görsün" bunun için çok geç bile kalmışsınız.


  • bagcivan  (16.04.21 15:36:56) 
Direkt kapattirmak değil de bence son kez mesaj atıp uygun bir şekilde cozemezseniz kapattirmak zorunda kalacağınızi belirtebilirsiniz. Dört yıldır çözülmesi gerekirmiş çoktan.


  • fraise  (16.04.21 15:39:58) 
bence abartıyorsun. o kadar önemli olduğunu düşünmemiştir. kendi adıma ben de düşünmezdim, ki düşünmüyorum. 4 yıl öncesine kadar ev arkadaşım olan kız evlenip gittiğinden beri doğalgaz aboneliği onun üstünde kaldı. otomatik ödemede faturalar. her ay düzenli ödüyorum. zaten hala çok yakın arkadaşız. hiç bunun lafını etmedi. etse ve bu yüzden gerginlik çıkarsa falan hele ki, bozulurdum sanırım. yani tamam halletmeye çalışırdım ama insanlık hali, iş yerinden kolayca izin alamıyor olabilir, bu kadar acil olduğunu ve problem çıkacağını hiç tahmin etmemiş olabilir.. ben mi anlamıyorum ne olacak ki, madem yakınmışsınız. eşin de aboneliği taşıyabiliyormuş. üstelik bu güne kadarki süreç için "zaten bence bu noktada artık kendisi "dur şu işi aradan çıkaralım" demeliydi uygun olduğunda" falan demek abartmak bence.


  • istanbul kanatlarimin altinda  (16.04.21 15:59:25 ~ 16:02:53) 
@istanbul kanatlarimin altinda Ben aboneliği kendi üzerine almasını istediğimi söyledikten sonra 4 sene geçti. Bir konu sizin için önemli değilken, başkası için önemli olabilir. O başkasını da bu mesele etkiliyorsa sizin için önemsiz olmasının bir önemi kalmaz. Hayatınızı başkalarının önceliklerini tamamen göz ardı ederek mi yaşıyorsunuz?


  • gmzo  (16.04.21 16:05:23) 
@istanbul kanatlatımın +1 gibi dusnuyorum ben de, abartmıssınız. ama sizin için onemliymiş ve bir kere yaptıralım demişsiniz. aksiyon alması lazım.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (16.04.21 16:05:52 ~ 16:06:36) 
Siz onun keyfini beklemeyin, direkt gidip kapatın içerideki depozitonuzu da alın. Kapatma başvurusu yapınca mesaj atın;

"yeni abonelik başvurdum eskisini buna aktardılar, senin elektrik abonelik yapmazsan kesilir, hemen şimdi internetten başvur"

Diye yazın, bir kaç gün süresi var zaten hemen kesilmiyor elektrik. İnternetten başvurmak 5 dk iş.
  • John Bloor  (16.04.21 16:13:09) 
@john bloor aboneliği aktarırsak depozito ile uğraşmaz tekrar diye düşündüm, seneler önce birlikte karşılamıştık tüm depozitoları çünkü aboneliğin kimin üzerinde olduğundan bağımsız olarak. fakat önümüzdeki hafta içi harekete geçmezse dediğiniz gibi yapacağım, teşekkürler.


  • gmzo  (16.04.21 16:16:50 ~ 16:17:55) 
abonelik başvuruları internet üzerinden yapılıyor zaten. daha yeni ev tuttum, sadece sms geldi, elektriğiniz açılmıştır diye :)
izin almadan da halledebilir diye düşünüyorum.
dask için ise bildiğim kadarıyla yeni kiraladığınız evin ev sahibinin temin etmesi lazım size.
  • kisa  (16.04.21 16:26:03) 
@kisa abonelik işlemlerinin birçoğu internetten oluyor biliyorum ama, aktarımı olmuyor. ben sıfırdan depozito ödemesin boşuna diye sabrettim bu kadar.


  • gmzo  (16.04.21 16:30:50) 
"şeytan diyor kapat aboneliği eve gelince elektriksiz kaldığını görsün"


şeytan demiyor bence artık olması gereken bu.
  • lcha  (16.04.21 17:10:19) 
arkadaşınızla güven sorununuz yoksa kalsın öyle siz yeni aboneliğinizi yine üzerinize alın. niye hem kendinize stres hem de arkadaşınıza ekstra iş çıkartıyorsunuz?

arkadaşınızın bunca sene umursamamış olması ayrı konu tabi onu haklı buluyor değilim bu arada. yakınız diye belirttiğiniz için söylüyorum. ha ipleri koparayım diyorsanız kapatın gitsin tabi tesisatı.
  • hadsafhada  (16.04.21 17:39:28 ~ 17:41:02) 
bana böyle davranan , dediklerimi sallamayan biri benim yakın arkadaşım olmaz bu bir.
duyurudaki rahat arkadaşlara da takılma bence. senin o arkadaşın tipinde insanlar basmış burayı da. arkadaş olan arkadaşına yardımcı olur yıllardır sallamamazlık yapmaz. git kapat elektriği. 2-3 defadan fazla üstelemeye hiç gerek yokmuş. elektriği kesilince o arar zaten seni anlatırsın durumu zaten uyarmıştım vs. diyerekten.

  • papuayenigine02561  (16.04.21 18:03:55) 
Takilip abartmissin,o da usengeclik yapip burokrasiyle ugrasmamak icin erteliyordur.8 sene beraber yasamissin,senin icin en buyuk risk arkadasin terso kalip faturayi odeyemez ondada 100-200 lira iceri girersin.sende o kadar kredisi yoksa kapatgitsin,o arkadasida bu yuzden kaybet.


  • duptıs  (16.04.21 18:44:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.