[]

aburcubur olayından neden aşırı keyif alıyoruz?

bu biraz da beynimizin bize oynadığı bir oyun değil de nedir..

- ohh yine aburcubur yiyor.. bas endorfini bas bas bas!!! (beyin iç ses)


 
cunku monosodyum glutamat iceriyorlar.


  • ateistanbul  (16.04.21 14:54:20) 
Endorfinle ilgisi yok ama aşırı abur cubur tükettiğinde serotonin reseptörlerin şekere duyarlı hale geliyor şeker yedikçe mutlu oluyorsun ama temele inersek beynin temel yakıtı şeker olduğu için ekstra gelen şeker kendini mutlu hissettiriyor ama aynı zamanda basit şeker çok fazla insülin dalgalanması yarattığı için orta vadede depresyon nedeni de olabiliyor.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (16.04.21 14:54:33) 
tıp bilgim yok tabi.. endorfin işin esprisi :)


  • strobist  (16.04.21 14:55:14) 
Tamam o zaman :) Olay şekerin beyinde yarattığı kimyasal illüzyonlar ama kısa vadede ne kadar iyi hissettirirse hissettirsin Rebound etkisi de aynı şekilde çok pis, o nedenle dikkatli tüketmekte fayda var.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (16.04.21 14:59:19) 
Msg var, şeker var, gluten kumkuması un var, yağ var... hepsi ayrı ayrı işlenmiş ve yapay şeyler, dolayısıyla tamamen lezzet algısına odaklanmış saçma sapan maddeler o aburcuburlar. Lezzetin ise zevkle ve bağımlılıkla yakın ilişkisi var. Bence beyinde bile yerleri kesin yan yana filandır


  • 1bir1bir1  (16.04.21 15:01:48) 
Şeker bağımlılığı kısaca. Sigara gibi.


  • sevenay  (16.04.21 15:23:30) 
tıp değil de daha çok evrimle alakalı. kısaca; 1 milyon yıl öncesini koşullarını düşünmen lazım. o zamanki insanlar hızlı enerji veren besinler arıyorlardı, bunlar da karbonhidratlı besinler.

youtu.be
  • hlot  (16.04.21 15:24:26) 
  • faithless  (16.04.21 23:39:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.