[]

Fiber Hat (Evin İçinde) ve Fiber Modem Kullananlar

Site yonetimi Turk Telekom ile anlasmis, sitenin merkezinde bulunan ana hattan evlere fiber cekeceklermis. Kazı isleri filan olacak.

Isciligi yapacak adamlarla konusurken, evin icine, modeme kadar fiber optik kablo gelecegini soylediler.

Eski evde "Superonline Fiber" aboneligim icin eve Cat6 kablo geliyordu; Asus RT-AC66U router ile kullaniyordum. Bu evde fiber altyapi geleceginden umudum olmadigi icin ASUS DSL-AC68U modem aldim.

Simdi evin icine kadar fiber gelirse tekrar modem mi alacagim?
Bu arada fiber modem diye aratinca, uzerinde optik giris olmayan duz router urunleri geliyor. ornegin daha once duymadigim keenetic diye bir marka cikiyor hep. filtrelerde fiber destegi olsun diye seciyorum, ama fotograflara bakiyorum aletin uzerinde optik bir giris yok. eve Cat5/Cat6 gelince, fiber geldi mi sayiliyor jargona gore?

 
türk telekom size iki cihaz getirecek 1. gpon denilen fiber sonlandırıcı gibi bir şey, yani fiber sinyalini cat6 sinyaline dönüştürüyor gibi düşünün. 2. fiber modem gelecek, ikisinin birbirine cat kablo ile bağlanacak. bu iki cihazı da parayla satmıyorlar. hatta gpon cihazı sizin evde sabit kalacak, taşınırsanız ve başka fiberli eve giderseniz o cihazı götürmeyeceksiniz.


  • malheiros  (15.04.21 23:13:17) 
Evlere fiber hat çekilir de, siz TT'den fiber internet üyeliği almalısınız. Hat tek başına bir anlam ifade etmez. Üyelik alınca onlar modemi ve fiber -> ethernet dönüştürücü cihazı size ücretsiz sağlayacak (mülkiyeti onlarda olacak). Fiber internet servislerinde genelde modem dahil oluyor.


  • himmet dayi  (15.04.21 23:15:16) 
Evin icinde fiberin girdiği cihaz ont, ont'nin cat6 ile baglandigi cihaz home gateway diye geciyor.


  • Kirmizibavul  (16.04.21 01:20:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.