[]

mavi ekran gözlüğü

mavi ekran gözlüğü, beynin geceyi gündüz gibi algılamasını ve melatonin düşmesini engelliyormuş. böyle bir gözlüğün kanıtlanmış faydaları var mıdır? yoksa balon bilgi mi? bilgisayarda uzun süre çalışıyorum. kullanmalı mıyım?

not: gözlerim bozuk değil. numarasız kullanılabiliyor mudur o da ayrı bir soru.


 
numarasız kullanabiliyorsunuz hazır olarak satılıyor hatta paketten açıp kullanıyosun ama diğer melatonin olayını vs çok anlamadım açıkçası ne alakası olduğunu


  • ala09  (15.04.21 22:45:53) 
yazılımla da akşam saatlerinde ekranı sarı tonlara çekebilirsiniz.
windows için f.lux diye bir yazılım kullanıyorum.

bilgisayar ekranından sonra mavisi güçlü bir ekrana baktığımda evet göz yoruyormuş diyorum.

onun dışında 445nm lazerden koruma için aldığım baya yüksek optical density'li gözlüklerim var. kışın bazen gündüz bunları takıyorum bilgisayara ve dışarı bakarken.
özellikle haftalar süren gri gökyüzünü günbatımı gibi yapması hoşuma gidiyor.
  • nop  (15.04.21 22:47:12) 
gözlerim bozuk değil. işim gereği günün 10 saati ekran başındayım. 1 aydır kullanıyorum, çok memnunum. akşama doğru yaşadığım göz kızarıklıklarım, göz yaşlanmalarım bitti.


  • brakgn  (15.04.21 23:37:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.