[]

Kripto para işine girmek isteyen biri nereden başlasın?

Selam
Artık herkesin dilinde olunca girmeyi düşünüyorum.
5000 lira kadar birikmisim var. Bu camia hakkında bilgim kelimenin tam anlamıyla 0. Nereden başlamak lazım. Hangi videolar/kişiler/platformlara bakıp takip edebilirim?.

Bu doğrultuda öneriniz varsa alırım.

Teşekkürler.

 
en önemli tavsiye, yatırdığınız paranın tamamını kaybederseniz üzülmeyeceğiniz miktarla girin.


  • sanal uyku  (15.04.21 22:05:49) 
Sistem çok basit, kumbara gibi sürekli rutinlerde para atacaksın. ha bu bahsettiğin kenardaki paran olmamalı asla. Şuan için 5binin varsa 500 ünü atmakla başla işe, gelirine göre her hafta ya da her ay 500 500 atmaya devam et, uzun soluklu güzel projelerin coinlerinden alıp spot hesabında dursun, 1 yılın sonunda bankaya koysan 1000TL olacak paranın 1500-2000, doğru coin aldıysan 3-5 bin tl olduğunu göreceksin. bunun yanınında asıl birikimin de birikmeye devam edecek, coinler umduğun gibi gitmez yıl sonunda beklenmedik senaryo ile karşılaşırsan da giden 500 lerine üzülmeyeceksin. bu iş merkeziyetsiz sistemler üzerinden yürüdüğünden her manüplasyona ve spekülasyona çok açık bir durumda şuan. denemekte fayda var evet ama varını yoğunu kaybetme riskine asla değmez. yavaş ve emin adımlarla bol okuyup araştırarak öğrenmeden girme, coin'lerin arkasındaki projeyi, iş ortaklarını, iş planlarını ve geçmişten gelen plana sadakatlerini iyi incele araştır. ortalıkta fırsat gibi dolanan ama amaç dolandırmak olan çok coin var. yavaş yavaş, acele etmeden öğrenerek girip ilerlenirse keyif verir, hobi olur bi süre sonra gelir olmaya başlar. Fırsatlar asla bitmez, geç kaldım diye düşünme, biri biter biri başlar, panik yok. sakin.
bol şans

  • erty_ksk  (15.04.21 22:07:06) 
Yakın zamanda girdim kripto işine gerçekten çok oynak piyasa var. Ben de çok karasızdım. Neye güvenerek yapılıyor falan diye sürekli aklımı kurcalıyordu. Ama halen tam çözemedim. Kitap ya da videolar mevcut ama sizin stratejinize göre değişir. Yaklaşık 5 yıldır borsa ile uğraşıyorum, ilk başlarda birçok kitap aldım okudum falan ama bizim borsada hiç birşey katmadığını fark ettim. Yani tam bir kumar cripto da öyle bence. Normalde borsa da alacağım kağıdın temeline sonra ise tekniğe uygunluğuna göre alar satarım. Ama kriptoda sadece tekniğe bakıyorum. Mutlaka stop loss olayını uygulayın eğer alırsanız. Gerekirse kol kesmeyi de bilin yani stop loss olamz iseniz. Sabır olayı diğer önemli konu. Şunu da unutmayın kimse en düşükyen alıp en yüksekten satamaz o yüzden kar alınca tekrar önemsemeyin. Bir de üzülmeyeceğiniz para ile yatırım yapın en önemlisi de bu. Bunlar geldi aklıma ilk olarak.


  • spacevan  (15.04.21 22:23:07) 
Aşırı derecede oynak olduğunu bilin, 660 dolarla girip 2 günde 900 yaptım ( hatta elimde olana satış emri verip geceyarısı sattırmasaydım ) 1400 dolar olacaktı sadece 2 günde. tam altcoinlerin fırlama trendinde girmişim %70-80 let havalarda uçuşuyo her gün bir coin patlıyor falan. tamam dedim günde 50-100 dolar vursam çalışmam ben. şımardım yani, trende denk gelmek de yanılttı. o 900 den 470 kaldı şuan, 190 dolar içerdeyim. çıkmayı bilmek lazım, düşmesini bekleyip sabırlı olmak lazım.


  • garavel  (15.04.21 22:38:00) 
ben girdigimde pek bilgim yoktu. yil 2017. btc 2 bin dolari civariydi. 1 btc aldik.
analiz vs. bilgim sifir idi hala da sifir. en iyi yol saniyorum, yatirip 5-10 yilligina o parayi ellememek. ben elledim ve kaybettim.

kumardan farki yok eger al sat yapacaksan. insani cok yipratiyor, beynini kemiriyor. uzak durunuz, daha saglikli farkli yollardan da para kazanilabiliyro. yatiracaksaniz da uzun vadede ellemeyin derim.
  • Leonardo~Da~Vinci  (15.04.21 23:04:37) 
giriş için binance'yi öneririm. bitcoin denince akla gelen 1. sıralamadaki dünyanın en büyük kripto para borsasıdır. alım satım yaparken %0.1 komisyon ücreti var. üye olurken (referans kimliği) bölümüne "19916261" bu kupon kodunu girerseniz komisyon ücreti %0.08'e düşüyor. veyahut
bu " accounts.binance.com " kupon linkinden üye olursanız alım satımlarda %20 indirim oranından faydalanabilirsiniz.

  • heart-collector  (29.04.21 04:47:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.