[]

aynı firmada uzun süre çalışanlara sorum, nasıl dayanıyorsunuz

çok hızlı değişen ve rekabetçi bir sektördeyim. şimdiye kadar full time olarak pek aynı firmada çok uzun süre çalışmadım. son 2 seferde de 3'er senede tam keyfimin kaçtığı anlarda daha iyi bir iş fırsatı bulup uzadım.

şu anki şirketimde de 3.5 sene kadar oldu ve aşırı sıkılmış durumdayım. günlük hayatımı olumsuz etkileyen major bir problem, mobbing, hesap sorma vs olmamasına rağmen çok küçük olayları bile aşırı takıp şirketten nefret ediyorum. sanki covid dönemindeki tüm keyifsizliğimi, eve tıkılı kalmamı vs şirketimden çıkarıyormuşum gibi geliyor. eskiden kendi isteğimle mesai falan yapan, işini seven biri olarak artık akşam, haftasonuna vs mail bildirimlerini kapatıyorum, mail geldiğini bildiğim halde cevap vermeyince de sinir oluyorum. genel olarak bunlar beni aşırı yoruyor ve yıpratıyor son günlerde.

şu anki dönemde bir çok kriterden ötürü daha iyi bir işe geçme ihtimalim düşük. bu tarz senaryolarda, profesyonelliğinizi soğukkanlılığınızı koruyup, işi olması gerektiği gibi yapıp kalanını oluruna bırakmayı, kafaya takmamayı nasıl başarıyorsunuz tecrübeli abiler, ablalar?

 
7 yildir ayni isteyim. isimi sevdigim + sartlari duzgun oldugu icin devam ediyorum. biraz da yas var. 20'lerimde olsaydim yurtdisina acilirdim.


  • buenosdias  (15.04.21 16:31:15) 
öncelikle "daha iyi şirket" kriterlerini düşünmeni öneririm. yeni bir işin daha iyi olacak yanları vardır ama her şirketin kötü yanları da vardır. ben şahsen halimden memnunsam, maaşım bana yetiyorsa iş hayatında macera aramak istemem. zaten mezun olduğumdan beri, +7 senedir aynı yerde çalışıyorum.

bunun sebepleri;

yaptığım işi seviyorum. bunca yıldır çok alıştım ve bence baya öğrendim.
müdürlerimi çok seviyorum.
müdürlerim ve diğer herkese aksi davranan genel müdür özellikle beni çok tutuyor.
yan haklar çok güzel
-istanbul'un merkezinde kaliteli bir ofis
-sabahları kahvaltı, öğlenleri çeşit çeşit yemek çıkaran yemekhane (somon, sushi, paella falan çıkıyor)
-evin önünden alan şirket servisi
maaş da birçok yerde bu civarlarda veriliyor sanırım. kaldı ki daha düşük maaşlar da duydum.

memnunum yani. tabiki negatif yanları var. bazen çok iş oluyor, işkolik olmam gerekiyor. akşamları çalışıyorum. ama bazen de öyle bir içimden gelmiyor ki, yatıyorum. çok çalışsam asla aferin almıyorum, ama yatınca da niye bu işler bitmedi diye başıma ekşimiyor kimse.

iş değiştirsem -ki bizim sektörde iş bulmam çok kolay- daha fazla para alırım muhtemelen ama buradaki haklara sahip olur muyum bilmiyorum. muhtemelen şirket de istediğimde gidebileceğimin farkında. ama biraz kilit bir elemanım, gitmemi istemezler. karşılıklı iyi niyetimiz bundan.

edit. "rekabetçi sektör" lafına takıldım. bizde rekabet yok. kimse birbirinin kuyusunu kazmıyor, birbirinin üstüne basarak yükselmeye çalışmıyor. ama başka sektörlerde çalışan arkadaşlarımdan neler duyuyorum. herkes sinsi, herkes birbirinin arkasından konuşuyor. bizde öyle gergin bir ortam olsa yukarıda saydığım her şeyi bırakırdım.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (15.04.21 16:34:40 ~ 16:41:57) 
bro 3 yil uzun yav ne yaptin sende uzun sure calisanlar katagorisindesin gayet

memur degilsen zaten ozel sektorde uzun kalmak mantiksiz oluyor bir sure sonra maas olarak

bul bir yer ve kac
  • mhmtt  (15.04.21 16:40:52) 
3 sene gayet iyi bir sabır seviyesi bence. 1 sene heyecan 2. sene rutin 3 ve sonrası giderek artan şikayetlerle geçiyor genelde.


  • lcha  (15.04.21 17:32:52) 
5 yıldır aynı yerdeyim, rahatım yerinde, herkesi tanıyorum, nazım geçiyor farklı departmanlara/yöneticilere. Risk'e gerek yok. Gittiği yere kadar aynı yerde devam, sonrası allah kerim ve işimi seviyorum. Yöneticilerimi ve İş verenimi seviyorum


  • paramolacak  (15.04.21 18:58:35) 
Soruya cevap değil ama daha iyi bir işe geçme ihtimaliniz kalmadıysa kendi işinizi kurma vakti gelmiş demektir. Buradan vereyim gazı.

Not: 1,5 yıl dolunca afakanlar basıyor.
  • plutongezegendegilmi  (15.04.21 19:39:30) 
Kesinlikle ben de seninle aynı düşüncedeyim her iş yerinde 2.5 yıl çalışıp kaçtım hepsinde de terfi aldığım güzel giderken ama özellikle insanlara karşı koyamadığımdan yaptıkları da bana uygun gelmediğinden kaçıyorum. Hepsi samimiyetsiz geliyor ama her geçtiğim yerde böyle olucak belki de ya da az daha sabretsem daha iyi anlaşırız ama daha iyi imkanlar bulunca ben de direkt kaçan taraftayım.


  • esinikaybetmiscorap.  (15.04.21 19:40:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.