[]

Aliexpresste iade süreci

hiç iade etmem gerekmedi şimdiye kadar, iki tane motosiklet eldiveni aldım, benimki uydu da eşiminki uymadı, ama benim hatam bence, ölçü için bir foto koymuşlar, ben onu görmemişim.

Bana uymadı diyerek iade edebiliyor muyuz? yurtiçi firmaları için bu soru saçma ama belki yurtdışı için saçma bir soru olmayabilir :D

etik olarak iade etmeli miyim? benim gözümden kaçmış neticede.

 
etik kısmı konusunda yorum yapamam ama üründen veya satıcıdan kaynaklanan bir hata ileri sürersen dispute açabilirsin. ürün muhtemelen sende kalır para iadesi olur. onun dışında kargoyu senin karşılaman kaydı ile geri gönderebilirsin de.

bence üründen kaynaklanan problem yoksa bile dispute açmayı dene, tamamını olmasa da bir kısmını iade alabilirsin ürün de sende kalabilir.
  • reanarchy  (15.04.21 14:55:01) 
yurtiçinde beden küçük geldiğinde iade ediyorsanız, yurtdışında de edilir bence


  • co2s2  (15.04.21 15:04:55) 
etik kısmını bilemem ama ptt ile gönderirsin istersen. Ben zamanında ebay'den yapmıştım öyle. Taahhüt ettiği gibi çıkmamıştı (ve ben beğenmemiştim)

Başka bir Çin sitesinde de bozuk ürün gelmişti, ister geri gönderin bakalım isterseniz yarı fiyatını iade edelim demişlerdi, yarı fiyatını kabul etmiştim uğraşmamak için. O tür şeyler de olabilir.
  • nhk ni youkosu  (15.04.21 15:17:38) 
Her mağazanın iade süreci farklı, aldığın ürünün ilanının içinde yazar genelde return policy.
Uymadı diyerek iade etmek neden etik olmasın, gayet edebilirsin bence. Yeter ki return policy'si olsun.
Bunun için dispute açman etik olmaz çünkü hata senden kaynaklı. Ürün hatalı gelseydi / gelmeseydi dispute açardın. Adamlara yaz, iade etmek istiyorum nasıl olacak dersin onlar yönlendirir.
  • roket adam  (15.04.21 15:36:42 ~ 15:37:15) 
Öncelikle satıcıya mesaj atın, anlaşmaya çalışın yarı yarıya para konusunda ama mesajlar dispute bölümünde ifşalandığı için aleyhinize olacak bir şey yazmayın. Daha sonradan göndermeden bir miktar para talebi kısmını işaretleyip ücret girin. İnternette youtube da bu konuda video var zaten.

Kurallar dahilinde gönderi ücretini karşılayarak iade ederseniz etik zaten. Diğerleri için bir şey diyemem. Satıcıyla konuşarak anlaştıysanız o da etiktir bence.

Ek olarak eğer dispute açıp işleme başlarsanız ve isteğiniz reddedilirse parayı satıcıya aktarıyorlar.
  • Unde bach canim  (15.04.21 15:39:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.