[]

eski laptop için yeni batarya nasıl bulunur ve performans nasıl arttırılır?

7-8 yıllık eski bir casper nirvana'm var model cn.hby3230d imiş arkasından baktığıma göre. ilk birkaç yılı dışında hep prize bağlı kullanıldı çünkü bataryası yok hükmünde, sarjdan çekildiği anda kapanıyor. ufak google aramaları yaptım ama sonuca ulaşamadım. bu kadar eski bi makineye batarya bulunur mu? bulunursa nasıl?

bir de gelmişken performans arttırmak için ufak tefek önerileriniz olur mu? bu dinozorun ömrü nasıl uzatılır?


 
eski cihazlara çok elzem değilse batarya almak pek mantıklı değil. orjinal olmayan bataryalar zaten kısa ömürlü. orjinalleri üretilmiyordur. eski orjinal bulsan da raf ömrü var. durduğu yerde ömrü azalmıştır.
ben olsam pirizde kullanmaya devam

  • efruz  (15.04.21 13:24:52) 
aynı durumda 11 yıllık bilgisayarım var. perpa'da 200 tl civarına batarya bulabileceğimi söylemişlerdi, ama orjinal olmaması bilgisayara daha çok zarar verir diye düşündüm ve almadım açıkçası.

yavaştı benimki de. bilgisayardan anlayan arkadaşıma verdim. format attı, güncel windowsu yükledi. başka neler yaptı bilmiyorum ama şu an hiç performans sorunu yaşamıyorum.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (15.04.21 13:38:57 ~ 13:39:36) 
Laptop bataryaları, aslında şarj edilebilir batarya bloklarından oluşurlar. Ve eğer diğer ekipmanlarında sorun yok ise bu batarya blokları bir elektronikçi veya kendiniz tarafından aynı özellikteki yeni batarya blokları ile değiştirilebilir.

Örnek olarak şurada görebilirsiniz.
www.instructables.com
  • cursor  (15.04.21 13:44:23) 
şimdi merak edip baktım, 2009 model laptopuma 2018 yılında pilburada.com dan almışım bataryayı, orijinal olmamasına rağmen sorun yaratmadı, hala %70 e yakın performansla kullanıyorum bakabilirsiniz sizde. Retro marka. (o zaman 95 tl - şimdi 158 tl)


  • sixth  (15.04.21 15:25:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.