[]

Kedi doğurdu acil

İş yerimizin iki kedisinden biri Xray cihazının içinde doğurmuş yavrulardan biri buz gibi ve tamamen hareketsiz sanırım ölü diğer yavru hareket etmekte zorlanıyor ve annesine ulaşamıyor annesinin yakınına koyduk ama yavruyu çekip müdahale etmiyor ekte fotoğrafını gönderiyorum fotoğrafta size yakın olan hala canlı ama hiç gücü yok buna ne yapabiliriz onu yaşatabilir Miyiz?

ibb.co


 
dokunmamanız lazım, ilk doğumuysa anne şaşkınlık yaşıyor ya da sizin varlığınızdan dolayı streste olabilir.

biraz bekleyip kendi haline bırakın ve müdahale etmeyin.

ama ne kadar beklemeniz gerektiğini, ne zaman ve nasıl müdahale edebileceğinizi bilemiyorum.
bir veterinere danışın acilen.
internetten yakınlardaki bir veterineri bulup telefonla bilgi alın, gerekirse götürürsünüz.
  • blatta hiberna  (15.04.21 10:14:26 ~ 10:14:41) 
Anne kediler zayıf ya da öleceğini düşündükleri yavrularını beslemiyorlar. Hareketsiz olan muhtemelen ölü doğmuş ya da ölmüştür. Diğeri de çok zayıf olduğundan anne bakmamayı tercih etmiş. Bunlar benim tecrübelerim. Yani durum normal zira annenin altında diğer yavruları var gördüğüm kadarıyla. Elbette zayıf yavruyu kabul ettirebilecek öneriler gelirse ben de merakla bekliyorum. Sadece annenin bu seçimi içgüdüsel olarak yapmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmek istedim.


  • prole  (15.04.21 10:23:58) 
kedim doğumda ters doğan bir yavruyu bıraktı, ne kadar ısrar ettiysek de pek emzirmeye yanaşmadı. biz de onu yaşatmayı başaramadık.

1/2 çay bardağı süt, 1 çay kaşığı tereyağı, 1/2 çay bardağı su ve yarım küp şeker karışımı var, o verilebiliyor yavruya. ya da aptamil bebek maması. ama annesinin bakmadığı yeni doğan bir kediyi yaşatmak bir mucize. ama başarabilenler var. komşum bu konuda uzman mesela. ama onun yaşattığı yavrular da anne sütü içmediğinden kemikleri güçsüz olabiliyor, yürümekte zorlanıyorlar. vitamin desteği falan da gerekiyor sanırım.

sıcak tutmaya çalışın, termofor koyun mutlaka kedilerin yanına. normalden çok daha sıcağa ihtiyaçları var şu an.

ek. anne ve yavruların uzağına, ama aynı odaya bir kedi kumu ayarlayabilirseniz anne çok rahat edecektir.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (15.04.21 11:30:17 ~ 11:58:00) 
Durum nedir? Veterinerlerde Royal Canin kedi sütü var. İçinden biberon da çıkıyor. Eğer bunla besleyip uğraşırsanız bir ihtimal canlı yavruyu yaşatabilirsiniz.


  • prole  (15.04.21 12:41:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.