[]

insan kaynakları /programları

merhaba

insan kaynakları uzman, uzman yard. ve elemanının mutlaka öğrenmesi gereken program hangisidir? birçok farklı programdan bahsediliyor. piyasada en çok hangisi kullanılıyor?

mesela SAP, LOGO, MİKRO gibi programlar muhasebe programı değil midir?
HR (İnsan kaynakları) için de mi kullanılıyor yoksa bu programların çeşitlendirilmiş başka yazılımları da var mı?

bilenler cevaplarsa çok sevinirim.
Sevgiler,

 
programlar işte öğrenilir, çalışmadan, eğitimle sertifikayla öğrenilmez önce bunu belirteyim.

bahsettiğiniz programlar ERP. yani kurumsal kaynak planlama programları. üretim, satış, finans, muhasebe gibi modülleri var, tabiki ik için de var, çünkü bir şirketin bütün verilerini birbirini etkiler, birbirinden beslenir.

konu çok geniş aslında, biz oracle kullanıyoruz, çalışanların bütün bilgileri orada, bordroyu orda yapmıyoruz ama her ay mutlaka sisteme yüklüyoruz,aday takip sistemi tarafı da var ama biz kullanmadık, performans tarafı var vs.. vs..

artık aday takip sistemleri için özel programlar var, workday gibi mesela, bamboohr gibi,kariyer.net de bir aday takip sistemi..

kolayik var, sadece ik ya hitap eden, yıllık izin, özlük, org şeması, turnover, performans vs.. farklı modulleri var. ama uluslararası ya da büyük şirketler ya oracle ya sap kullanıyor benim bildiğim.
  • benaslinda  (14.04.21 21:31:34) 
@benaslinda

aynı fikirdeyim kesinlikle. işletme mezunuyum ve yüksek lisansım da var. farklı sektörde çalıştım. İK'ya ilgi duyuyorum. tabi bunun için de araştırma yapmak istedim. mesela SAP HR diye bir şey var. bu bahsedilen program ön muhasabecilerin kullandığı SAP olmasa gerek. yani aynı şirketin başka programı mı acaba? bilginiz var mı?

bir de yüksek lisans alanım insan kaynakları/yönetim ama ik'cı olmak için ilk şart fakülte dışından mezun olmak heralde. çok garip bir sirkülasyon var. cv atmama rağmen boş.

bu arada teşekkürlerimi sunarım.
  • atina  (14.04.21 21:59:09) 
Ayni sap programi, ayni tip ekranlar var muhasebeci de ayni arayuzu goruyor. Hr kismina giremez ama girse yadirgamaz.

Kullanmayi ogrenmen 3 gun falan surer ilginc bi yani yok, sonucta kullanici olacaksin.
O programlarin zorlugu gelistirici olman ya da gelistirmeye yardimci olman.

Temelde 1 personele giriyorsun sonsuz tane secenek cikiyor egitim yas cinsiyet vs.. onlari dolduruyorsun. Bir de bordro isleri oluyor genelde sap'ye entegre baska bir program daha olur. Maaslar icin baska seyler olur banka icin ekstra seyler.

Her sirkette benzerdir ama ayni degildir.
Bazisi sap'ye erisim vermez web ustunde halledersin bunlari.
Calisanlar da sap ye web ustunden girip izin talebi falan yapar
  • divit  (15.04.21 00:02:45) 
dediğim gibi SAP tek bir program, her departman kendine ait modülü kullanıyor, ben HR modulunu kullanırken finans ekibi finans muhabsebe modulunu kullanabiliyor, benim onların modlüllerine erişimim yok onlr da personele ait hiç bir bilgiyi göremiyorlar.

farklı sektörlerde tecrübem var demişsiniz, farklı sektörden sonra ik ya birini almıyorlar genelde, eğitimden bağımsız bu. bir de artık ik ya ilk giriş genelde danışmanlık firmalarında işe alım yapan pozisyonlarla oluyor, sonra şanslı olanlar firma tarafına geçiyorlar, çok nadir kendi departmanına hiç ik tecrübesi olmayan birini alan şirket..şanslı olmak lazım.
  • benaslinda  (15.04.21 08:14:46) 
@benaslinda

ne yazık ki ik istihdamı konusunda katılmıyorum size. genellikle sosyoloji, psikoloji gibi bölüm mezunlarını istihdam etme modası bile başladı. hatta küçük ölçekli işletmelerde muhasebe ve finans alanında çalışanlar tarafından tercih ediliyor. bazen bunu ilanlarda bile görebilmek mümkün. ayrıca daha önce bir teklif aldım ama şehir değiştirmek işime gelmediği için kendi işimde devam etmek istedim. bilgiler için teşekkür ederim.
  • atina  (15.04.21 20:34:42 ~ 20:36:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.