[]

128 milyar olayı

Kim nasıl ortaya çıkardı? Bu zamana kadar trilyonları götürdüler, neden sadece bu patladı?




 
merkez bankasi bilancosunda acik secik bir vaziyette anlasiliyordu sanirim. resmen belgeli bu sefer. ondan bu kadar olay oldu.


  • baldur2  (14.04.21 04:51:42) 
Gizli saklı bir şey değil ki mb zaten sürekli dolar satıyor benim anlamadığım neden sanki birisi bu parayı alıp kaçmış gibi sosyal medyada gaza geliniyor.


  • zoghurt  (14.04.21 08:07:29) 
Normal şartlarda MB dolar satarken ihale gibi alıcıları davet eder. dolar rezervinin satacağı kısmını ortaya koyar kimlere kaçtan satıyor bunu açık açık yayınlar ve satar, geliri de kasaya koyar geçer.
bu 128 milyar rezerv var sanırken bi anda mb bankası rezervleri eksiye düşünce muhalefet dedi ki 128 milyar vardı noldu?
mb da biraz ayak diretti ve sonunda ulaşılabilecek bilgi olduğu için sattık dedi.
açtılar baktılar hiçbir yerde bu satışla ilgili bir detay, bir ilan bir işlem göremediler. dediler ki kime, niye, ne zaman, kaçtan sattınız bu dolarları.
MB buna da uzunca bir süre cevap vermedi, kılıf hazırlamaya başladılar, hükümet bekledikçe, muhalefet üstüne gitti, hükümet bekledikçe muhalefet üstüne gitti. sonuç bu. alenen, açık açık yapılması gereken bir işlem gizli kapaklı ve kayıtları saklanarak yapıldığı için muhalefet ortalığı ayağa kaldırdı.
aslında haklı bir isyan bakıldığı zaman, o para senin benim tüm milletin parası; şöyle düşünün ikimizin ortak 100 doları var biriktirdiğimiz para bende duruyor. dolar 7 tl ben bi gün senden habersiz 6,50 den satıyorum. sana da sen sorana kadar sattım falan demiyorum. farkettiğinde de kaçtan sattım kime sattım, daha iyi bi fiyata satabilir miydim falan bunları kurcalayınca da seni kötülüyor seninle kavga ediyorum. ne düşünürsün benim hakkımda? işte öyle bişey.
  • erty_ksk  (14.04.21 09:51:45 ~ 09:52:25) 
Bu arada 2019 a kadar ihaleler açıklanırken 2020 de bir anda gizli tutuldu. yani kim dolar aldı kim sattı belli değil. Muhalefet gaza gelmiyor biri aldı kaçtı


  • olaylar olaylar  (14.04.21 10:30:32) 
yeni gündem çıkınca unutulur gider. chp elide çarşaf çarşaf torpil listesi yayınlamıştı günlerce kürsülerde gösterdiler, sonra ne oldu? kendileri bile işin peşine düşmediler bıraktılar.


  • plastic_angel  (14.04.21 11:42:22) 
Olay sadece hazinedeki dövizlerin satılması olayı değil. Bankada hesabı olan kişilerinde dövizlerine karşılık, banka Merkez bankasına bir karşılık yatırıyor. Yanlış hatırlamıyorsam bu oran %10'du.

Yani bir kişi veya firma, gidip bir döviz/altın hesabı açtırsa; 1.000 $ yatırsa, banka bunun 100 dolarını merkez bankasına veriyor. Merkez bankasının eksi rezervde olmasının sebebi de bu. Kişi/kurum parasını çektiğinde bankaya vermesi gereken, emanet döviz ve altınları da bozdurmuşlar.

Bankada döviz tutmayın. Çekmek istediğinizi zaman "Biz onları yedik!" gibi bir cevap alabilirsiniz. Yatırım tavsiyesi değildir!
.
  • kartallar yuksek ucar  (14.04.21 12:04:43 ~ 12:05:16) 
www.paraanaliz.com

buradaki yazıdan öğrenebilirsin ne olup bittiğini.
  • mutantking  (14.04.21 15:15:26) 
algı. güzel bir propaganda yürüttüler. bu aslında ak partinin gündem belirleyici sıfatını kaybettiğini gösterir. neden kayboldu nereye gitti kime satıldı bu apayrı bir konu onu sormamışsın zaten.


  • Frederick Co  (17.04.21 09:12:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.