[]

3ds Max Bilenler Ne Kadar Kazanır?

Freelance çalışanlar için soruyorum özellikle.

Tahmini de olur.


 
Hangi sektöre yönelik uzmanlaşacağına göre değişir.
Ayrıca şimdiden söyleyeyim, 3d modelleme ve görselleştirme olarak bak olaya, çünkü her yazılımın kendine göre avantajları ve dezavantajları var.
Ayrıca bu konu derin bir kuyudur, modellemenin yanısıra render motorlarını öğrenmen gerekir, bu da orta karar bir fotoğrafçılık bilgisi ister, post-production öğrenmen gerekir.
Ardından bu bilgileri hangi sektöre sunacağın önemli. Mimari projelerde eğer iyi bir çevre oluşturursan zaman içinde iyi bir geliri sabit hale getirebilirsin. Ama bu zaman ve epey emek alır. Oyun sektörüne yönelebilirin, otomotiv gibi alternatif sektörleri de değerlendirebilirsin. Ama hepsini öğreneceğim dersen, hepsinden biraz bilir hale gelirsin, bu da verdiğin hizmetin kalitesini etkiler.
  • hknzrdm  (14.04.21 08:54:56) 
merhaba

@hknzrdm de belirtmiş, 3d modelleme programları gerçekten bir çok farklı sektörde kullanılıyor. yapılan işin zorluğu, detayları, uygulama yöntemleri sektörden sektöre değiştiği için ortalama bir ücret tarifesinden bahsetmek çok mümkün olmaz. ancak bu işi freelance olarak yaparak çok iyi paralar kazanan insanlar tanıyorum. işlerinde gerçekten çok iyiler, ağırlıklı olarak inşaat/mimari sektörüne çalışıyorlar.

ücret tarifesinin güncel halinden tam emin değilim, ancak 2014 yılında mimar olarak çalıştığım ahşap yapı restorasyonu üzerine hizmet veren firmada freelance olarak çalıştığımız arkadaşa görsel başına 250-300tl civarı bir ödeme yaptığımızı hatırlıyorum, ki günümüzde bence 3-4 katına çıkmıştır. ancak bahsettiğim renderlar fotorealistik olarak kabul edilebilecek kalitede, gerçekten çok başarılı işlerdi

bir de şahsi tecrübelerimden yola çıkarak bir görüşümü daha eklemek isterim. inşaat sektörü için konuşmak gerekirse, modelleme bilgisinden ziyade render tekniklerini geliştirmek piyasada tutunmayı kolaylaştırıyor. modelleme kısmı iyi kötü hızlıca öğrenilebilen bir süreç, ancak render aşaması sonucunda elde edilebilecek kalitenin gerçekten sonu yok. dokular, renkler, malzemeler derken sonsuz detayı çözümlemeniz istenebiliyor. tabi bu beklentiler birlikte çalıştığınız kişinin/firmanın taleplerine göre şekilleniyor.

3ds max uzun yıllar default render motoru olarak v-ray kullandıktan sonra art render ya da chaos render isimli bir başka render motorunu kullanmaya başladı diye biliyorum. elim v-ray’e daha alışkın, ancak diğer motorlar ile de güzel işler yapılabiliyor. zaten gerektiğinde render motoru değişikliği de mümkün. konuya ne kadar hakimsiniz bilemiyorum, ancak yeni başlamış olma ihtimalinizi göz önünde bulundurarak v-ray ile birlikte çalışmanızı tavsiye ederim. bana her zaman daha kullanışlı gelmiştir. tabi bu benim şahsi görüşüm, diğer render motorları ile de harikalar yaratılabiliyor.
  • doubletapper  (14.04.21 09:15:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.