[]

çalışırken müzik dinlemek

normalde yaptığım bir şey değildi bu, dikkatim dağılırdı ama yakın zamanda bazı müziklerle hiç dikkatim dağılmadan bir şeyler okuyup yazabildiğimi fark ettim. sizin çalışırken tercih ettiğiniz bir tür, online radyo vb var mı?




 
Çok farklı uçlarda müziklerle çalışabiliyorum ben. Bir kere Spotify'ın study, focus falan gibi listeleriyle asla çalışamıyorum. Hep dinlediğim 70'ler-2000'ler arası rock albümleriyle de genellikle çalışamıyorum, bazen çalışabiliyorum.

Klasik müzikle (Rimsky-Korsakov gibi) ve film müziği, soundtrack albümleriyle (özellikle fantastik-epik filmler) çalışabiliyorum.
Bir de bazı pop listeleriyle çok güzel çalışılıyor (Madonna, RuPaul'un bazı şarkıları, Britney Spears, Spice Girls, Paula Abdul falan... bence de saçma ama Sissy That Walk'la güzel çalışıyorum ahaha.)
  • kobuzchu kiz  (13.04.21 16:36:03) 
study bilmemne playlistleri konusunda kobuzchu kiz'a katılıyorum.

valla ben çalışmaya başladığımdan beri 2000'ler türkçe pop/rock döngüsünden çıkamaz oldum. hem sevdiğim şarkılar oluyor ama bir yandan da kendimi müziğin güzelliğine kaptırıp işten güçten olmayacağım şekilde arkada çalıyor. benim bilgisayarda açık olduğu için başkalarının daha dandik müzikler açması ihtimalini ortadan kaldırıyor. ayrıca kimse de rahatsız olmuyor herkesin zayıf karnı olduğu için :)
  • amugochi  (13.04.21 16:45:10) 
study -focus -work vs gibi playlist'lere diğer arkadaşlar gibi karşı değilim, tercih meselesidir. çalışabiliyorum. benim önerilerim şu şekilde:

- mümkünse enstrümantal olsun. vokalli, sözlü bir şey olduğunda insan eşlik ediyor birden.
- mümkünse iyi bildiğiniz müzikler olsun, kafanızı meşgul etmesin. hatta mümkünse bu müzikleri sadece çalışırken dinleyin, koşullu şartlanma olur:D
  • co2s2  (13.04.21 17:54:18) 
Genel arşivimi dinlerim ben. Hiç bir tarz bana engel olmaz. Ama nts radio’yu da öneririm.


  • eksisozlukokuryazari  (13.04.21 19:27:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.