[]

Bugün sigarayı bırakayım mı

Artık son bikaç aydır sigaradan nefret etmeye başladım. Artık zevk bile almıyorum sigara içmekten. Sabah ilk yaptığım şey sigara.
Dün gece uyurken madem oruç tutup gün boyu içmiyorum akşam iftardan sonra da içmiyim dedim. Yarım paket var kırıp atacağım elim gitmiyor :/ nasıl bırakılır bu



 
Kesinlikle bırak.

Ciğeri onu bunu geçtim herkesin vücudunun içi kendini ilgilendirir. Ancak çok kötü kokuyor sigara içen insanlar. Kendileri bunu almıyor. İçenler evimde koltuktan oturduktan sonra kalkınca tütün tablası gibi kokuyor koltuk. Küllük gibi değil de sanki beklemiş yapış yapış tütün gibi.

Bundan kurtulursunuz.

Sağlık kısmı zaten bilinen bir şey. Ancak insan sigara içen arkadaşına kötü kokuyorsun diyemediğinden içenler bunu çok duymuyor.
  • tessera  (13.04.21 12:25:16) 
Hazir bahane bulmusken, birak gitsin bence :) Yaparsin, aslansin, kaplansin :)


  • e mice  (13.04.21 12:28:10) 
Bu noktaya gelmişken bırak bence de. Sigara gerçekten iğrenç bir şey.


  • roket adam  (13.04.21 12:33:47) 
bırakın +1

nikotin bandıyla bırakmaya çalışın. yarım paketi de hemen çöpe atın. bu paket bitsin bırakayım düşüncesi sigarayı beyne ödül olarak işlemeye devam ettiği için doğru olmuyor.
  • amugochi  (13.04.21 12:35:36) 
Hiç durmayın bırakın kendinize yapacağınız en büyük iyiliklerden olur. Kardeşim de bırakmaya karar verip sigara bırakma hattını aramış sağlık bakanlığının. Ücretsiz ilaç gönderiyorlarmış. Bir arayın isterseniz


  • eatpraylaw  (13.04.21 12:37:03) 
belki bin gündür, belki daha da uzun süredir her gün sigara içtiğini varsayıyorum. sigarayı bıraktığında zorluk çekeceğin taş çatlasın 10 gün seni bekliyor. sonrası kolay. kaldı ki bu 10 gün de gün geçtikçe kolaylaşacak.

hiçbirimiz 10 gün boyunca bir şeye dayanamayacak kadar güçsüz değiliz. oruç bile daha uzun. hem ramazan insanın nefsini birçok konuda terbiye etmesi için güzel bir fırsat. bence tam zamanı.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (13.04.21 12:37:33) 
bu aşamadaysanız bence bırakmaya hazırsınız demektir. ancak kokudan tiksinmek, sigaradan nefret etmek tek başına bırakmanızda yeterli değildir.
bunlar sadece bir başlangıçtır ama bu duygunun kaybolacağını bilin. öyle anlar gelecek ki gidip sigara almanıza bir adım kalacaktır. bu sizin ne kadar fizyolojik olarak nikotine bağımlı olduğunuzla ilgilidir.
direkt bırakmak bende zor olmuştu. günde teke düşürdüm ben ama o da çok riskli ikiye üçe beşe çıkabilir her an. nikotin bandı vs. deneyebilirsiniz özellikle iftardan sonra bantlar işinize yarar.
sigara bağımlılığı yalnızca psikolojik değildir; dolayısıyla güçlü iradem yok deyip mücadeleyi bırakmayınız.
yardım almayı da deneyebilirsiniz.
yolunuz açık olsun umarım başarırsınız benim 5 yıl oldu her gün şükrediyorum. bağımlılığın her türlüsünden Allah bizleri korusun
  • windymimas  (13.04.21 12:38:01) 
Paketi şu an hemen kırın ve ne olursa olsun bir nefes dahi almayın. 1 nefes alırsanız en az 1 yıl daha içersiniz. Kendinize sürekli ben sigara içmeyen birisiyim diyin ve bu kimliğe bürünmeye çalışın. Kolay gelsin.


  • but that was just a dream  (13.04.21 13:05:56) 
bırakmayın.
sigara içmenin zevki başka. ayrıca mrna aşılarla kanserinde aşısı 1-2 seneye çıkacak, artık kanser tehlikeside yok varsayabilirsiniz.
zevk almıyorsanız yeniden zevk almak için marka değiştirebilirsiniz.
düzenli seks yapan erkek birisi olduğunuzu varsayıyorum. ömür boyu seks yapmayacaksın ama ömrün 20 sene uzayacak deseler kabul edermisiniz ? oda zevk, buda zevk.
  • aslindasorunumpsikolojik  (14.04.21 02:49:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.