[]

Priz çoğaltıcının üstündeki max 1500W yazısı

3lü priz çoklayıcı aldım, üstünde max 1500W yazıyor, sadece kurutma makinesi 2000W zaten, kullanırken bir sıkıntı olmuyor. Tehlikeli mi?




 
kullanımın artması prizin erimesine ya da patlamasına neden olur. işinizi şansa bırakmamak adına değiştiriniz.

edit: komşumun evi bu üçlü meselesi yüzünden yandı ve oğlu onları dışarı çıkarırken yoğun duman nedeniyle zehirlendi. bir ay komada kaldıktan sonra ise vefat etti.
  • phonex  (13.04.21 00:56:03 ~ 00:57:14) 
kullanmamak lazim, tehlikeli.


  • fakyoras  (13.04.21 00:57:10) 
1500W değeri, çoklayıcının içerisinde yer alan, prizden elektriği alıp, üzerinize taktığınız fişlere aktaran iletken parçaların taşıyabileceği maksimum akım ile ilgili. eğer çok akım çekecek bir şey (yüksek watt'lı) takarsanız içerideki o metal parçalar çok ısınıp eriyip kopabilir. kopup ayrılırlarsa, saç kurutma makinesi çalışmaz. ama tam kopup ayrılmayıp ucundan temaslı halde kalırlarsa "elektrik kontağından çıkan yangın" diye haberlerde gördüğümüz hadise gerçekleşir.


eğer no-name, markasız bir şeyse kullanmazsanız daha iyi olur. düzgünce bir markaysa (viko vs gibi) gözünüzün önünde olduğu sürece çok bir sorun olacağını sanmıyorum.
ama bırakıp gideceğiniz, gücü yazandan fazla olan bir şey takıp çalıştırmayın. (elektrik sobası,fırın vb)
  • nop  (13.04.21 01:05:19) 
Cevaplar için teşekkürler. Bu yenisini almadan önce kullandığım erimişti zaten, ben tam oturmuyor priz soketlerine temassızlık yüzündendir diye düşünmüştüm (Gerçi zaten kurutma makinesi kullanırken olmadı gerçekten, temassızlıktan olmuş olabilir). Şimdi yeni 3lü priz bakıcam bunu da iade ederim. Neredeyse tamamı 1500 W diyor ama.


  • mirafiori  (13.04.21 21:39:44 ~ 21:40:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.