[]

veri analistliğiyle ilgili yol göstericek biri var mı

ben şu an veri analisti sıfatıyla bir yerde çalışıyorum zaten ama yaptığım işin bu mesleğin gerçek haliyle alakası yok. gerçekten veri analisti olduğun zaman geleceği olan güzel bir iş olduğunu düşünüyorum bunun o yüzden ben de bu işi hakkıyla yapabilmek için gerekli şeyleri öğrenip daha düzgün bir yere geçmeyi planladım (odtü teknokent'te bir yazılım şirketinde 1.5 yıldır bu sıfatla çalışıyorum o yüzden gerekli nitelikleri elde edebilirsem şansım yüksek olabilir).

esas konuya geleyim. bu işin ilanlarında genelde istenilen bilgiler python, sql ve r. şimdi ben python ve veri bilimi üstüne 2 kurs aldım udemy'den (biri python'ı detaylı anlatıyor, diğeri daha ziyade veri bilimini) bir süredir çalışıyorum kendi kendime. sonunda python syntax'ını (grammerini) bitirdim artık frameler vs. kaldı. burdan sonra napmam gerektiğiyle ilgili yardıma ihtiyacım var. isteyen direkt mesaj da atabilir bana ama altta sorunlarıma yüzeysel bi değinicem yine de direkt alta da cevap yazılabilsin diye, ilgilenmeyenlerin bundan sonrasını okumasına gerek yok.

syntaxını bitirdiğim python kursunun devamında daha framelere geçmeden 4.5 saatlik video var (son 2 bölüm) ödevleri, not alması derken 10-15 saat sürer en az ve de bakıyorum bazı kursların hiç değinmediği konular. acaba bunlar benim için çok mu ayrıntı olur bilemiyorum öyleyse ciddi zaman kaybı. onları boşverip direkt framlere mi geçmeli diye düşünüyorum kendi kendime. bir de diğer veri bilimi kursu var ama orada çok uzun ne işe yarayacağını bilemediğim bölümler var python öğreten kısımların sonrasında. orada hangileri iş bulmak adına öncelikli bilgiler olabilir. bir de sql'i kendi işim sayesinde çok temel olarak biliyorum onu da geliştirmem lazım udemy'den youtube'dan bakarım yine. ama acaba çok detaylara inmeden direkt sql'e mi baksam python'ın syntaxını bitirdim demiştim yanına sql de eklersem en kestirmeden ilanlara başvurabilir miyim? sql çalışmak için hangi kursu (udemy'den veya youtube'dan) tavsiye edersiniz? r'ı şu aşamada hiç düşünmemeli mi? böyle sorularım var, buraya kadar okuyan ve konuya hakim birileri varsa mesaj atarsa daha net olarak sorularımı sorabilirim burada biraz çorba yaptım mevzuyu. genel bilgiler vermek isteyen varsa alta da yazabilir tabii ben mesaj atarım sonra.

 
Daha iyi yönlendirenler olacaktır. Benim görüşüm, veri analistliğine bir amaç değil araç olarak bakarsanız kendinize daha doğru bir yol çizersiniz. Hangi sektörde uzmanlığınız var ise elinizde olan veriyi yorumlamak için gerekli araçları ve uygulamaları öğrenirsiniz.

Sektör bilgisi, deneyimi ve bir hedefiniz olmadan benim önüme sayıları verin, bunlar içinden size faydalı sonuçlar çıkartacağım derseniz kocaman bir okyanusun içine atlamış olursunuz. Onumu öğrensem, bunu mu yapsam derken motivasyonunuzu kaybedersiniz.

Şimdilik udemy dersleri bitince çalışmaya şuradan devam edersiniz;
www.coursera.org
  • archmage mahmut  (13.04.21 00:35:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.