[]

Yatırım tavsiyesi

Selamlar herkese,

Yeni başlayacak bir villa projesi için projeyi yapacak olan inşaat firması sahibi arkadaşımızla 2 milyon 350 bine anlaştık.

Şu anki evimizi 1milyon 250 ye alıcısı hazır.
Kira almadan bir sene sonra taşınmayı kabul ediyor.

Yeni projeyi yapan firmayla 500 bin peşinat kalanı proje bitince gibi konuşmuştuk. Ama projeyi yapan kişi bugün dedi ki. Benim için bu durum çok riskli, kalan 1850 yi bugünkü kurdan dolara endeksleyelim. Dolar azalırsa düşürürüm artarsa arttırırım.

Biz pek istemeyince o zaman peşinat ve 1250 ev parasını şimdi verin kalan 600 ü taksitle ödersiniz.

Ama bu durumda da şu anki evin üzerine 1100 eklemek zorunda kalacağız.

Bu arada biz 1250 ye 5 tane topraktan rezidans alıp 1 sene sonra satınca total 2 milyona çevirecektik.

Şimdi biz hiç bunu ellemeyip bankadan 1850 kredi çeksek 1 senelik maliyeti ne olur sizce?

 
şu an şu koşullarda dolar ile hiçbir şey almam.


  • rakicandir  (12.04.21 22:15:34) 
dolara endeksli kredi hiç akıllıca değil
bankadan bu miktarda bi krediyi ancak konut için çekebilirsiniz diye düşünüyorum (çok ekstra bir müşteri profili değilseniz) konut kredileri de malum

  • superb  (12.04.21 22:26:12) 
Şu an faiz oranları %22 civarında. İşin sonunda anapara ödemeli derseniz size maliyeti 400bin tl olur. 12 taksit alırsanız 175bin taksit ödersiniz maliyet 200bin civarı olur. Şu an gerçekten malzeme fiyatları çok dalgalı.


  • okumakserbestbegenmeksart  (12.04.21 22:26:44) 
dolara endeksli konut almak bence de riskli. kredi çekmek daha mantıklı, en azından kaç alacağınız kaç ödeyeceğiniz belli. döviz riski alınmaz.


  • roket adam  (12.04.21 22:27:58 ~ 22:28:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.