[]

Gayrimenkuller ile alakalı merak edilen konular

Selam,

Gayrimenkul üzerine faaliyet gösteren firmamızın websitesinde ufak bir blog bölümümüz var. burada aklımıza gelen konularla alakalı yazılar yazıyoruz.

Şimdi yeni konular bulmak istiyorum ancak bu konuların sadece bu işin profesyonellerine değil herkese hitap edecek konular olmasını istiyorum.

sizin aklınıza gelen konular varsa yazarsanız sevinirim.

 
Blogu bir görseydik de konsepte uygun sorular sorsaydık. Daha iyi olmaz mıydı?


  • Mirket  (12.04.21 13:17:27) 
@Mirket: site ve dolayısıyla şirket ismi kalsın bende şimdilik :)
ama öyle ufak bir şirket değil, sektöründeki en büyük firmalardan diyebilirim.

son 3 konumuz da şöyle,

2020 Konut Sektörü Analizi
Gayrimenkul piyasaında yaşanan döngüler
Yurtdışından gayrimenkul alımı
  • teritori  (12.04.21 13:30:27) 
Kentten köye göçün yaygınlaştığı günler yaşıyoruz. Bu kervana katılmak isteyen insanımızı, Şark kurnazı köylülerle ne olduğu herkesçe malum emlakçıların insafından korumak için, tarım alanlarında yapılaşma hukuku konusunun işlenmesi güzel olurdu.

Blogunuzu buldum. Okur feyz alırdım :)
  • Mirket  (12.04.21 13:55:11) 
evet güzel bi konu bu. haftada bir mutlaka aranıyorum bununla alakalı :)
teşekkürler.

  • teritori  (12.04.21 14:07:42) 
kıyılardaki zeytinlikler, mandalinlikler, bademlikleri de yazarsanız sevinirim. ranta kurban gitmesin.


  • ankara06  (12.04.21 16:08:26) 
tapusuz / kat irtifakı tapulu / ıvır zıvır bilmemen tapulu daire almanın riskleri
site yönetiminin yetkileri, yapabilecekleri vs
apartmanda günlük kiralık daire yapmanın riskleri, yasal zemini
arsadaki inşaat izninin neyi kapsayıp kapsamadığı (otopark ya da havuz mesela)
arsanın emsal hesabı nasıl yapılır
vsvsvdvsvsvs
  • roket adam  (12.04.21 18:00:10) 
tebernusun sayfasina bir bakin ilham verir. kirecci.


  • camussar  (12.04.21 20:28:31) 
tarla konuları. bana son zamanda çok geliyor biz falanca yerde şu tarlayı alacağız diye. ee diyorum bu hisse tapu. ne olur diye soruyorlar. diğer hissedarlardan onay alınmış mı? teklif edilmiş mi? üç ay beklenmiş mi? bir dönüm hisse tapu alacak rayiç bedel yüzyirmi lira. ödeyeceği para seksen bin. hissedarlardan biri şufa hakkını kullansa. senin seksenbin olur çöp. bedelini rayiçten göstermişsin. ona göre vergi ödemişsin vs.

şehirde iyi kötü herkes bir şekilde kat mülkiyeti, kat irtifakı meselesini kulaktan dolma olsa da duymuştur.

özellikle köyden yer alayım, hisse tapu tarla alayım. yok kooperatifleşmiş tarladan 200 m2 yer alayım. tarlaya ev yapayım. hobi bahçesi gibi olayların iç yüzünü, yapmaları gerekenleri, satıcıya ilk sormaları gereken soruları derleyin derim.

geçenlerde büyük dededen kalma tarladaki küçük bir hissedar satış yapmış. kendisini uyarmıştım bana danışmadan satış yapma, benden fiyat al. ben hazır alıcıyım diye. sormadan satışı yapmış şufa hakkımı kullanıp satışı iptal ettirdim ve yeri ben aldım. adam gelmiş beni tehdit etmişti. benim param ne olacak diye. banane dedim kime verdiysen git ondan al paranı. iş bilmeden kanun bilmeden iş yapacak olursan parandan olursun.

velhasıl böyle.
  • phonex  (13.04.21 01:26:36) 
@phonex: aynen bu şekilde bir arkadaşımı geçen hafta satıştan döndürdüm son anda. hisse tapusu alıyordu izmirde bir tarladan. satışı rayiçten gösterecekti. rayiç 45bin. ama tapuyu 600bin liraya alıyordu. beni sadece bu para eder mi diye aradı? bu detayları söyledim, mal sahibi alım satım değerini gerçek bedelden göstermeyi reddedince tapudan döndü işlem.

herkes balıklama atlıyor gerçekten. bunu yapanlar da üniversite mezunu, mevki makam sahibi kişiler.
  • teritori  (13.04.21 10:09:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.