[]

İşten bir türlü çıkamamam

Ayin 25 inde patronlardan birine isten çıkmak istediğimi söyledim.
Dikkate almadiz ben hallederim git iceriye çalış dedi.
Baktim bu umursamıyor benim işe girmeme vesile olan oteki patronu aradım(persembe).isten cikmak istedigimi belirttim.
Cuma günü geleceğini olmadi pazartesi geleceğini söyledi, o zaman konuşuruz dedi. Cuma günü gelmedi, pazartesi günü geldi.
Geldiler oturduk masaya. Uretimi nasil arttiririz, gece vardiyasi yapmamiz gerekiyor bişeyler yapmamiz gerek gibi seyler soylediler.
Ben saskinlikla izledim. Ben persembe gunu cikacagimi soylemisim bana denilene bak.
Hatta ilk patron gece vardiyasina benim de kalabilecegimi soyledi ki ben daha once boyle bisey istemedigimi cikacagimi soylemistim. Buna ragmen adamlar bunu yanimda konustular.( Ben de oranın idare eden kisisiyim bu arada.)

Neyse senin konuya gelelim dediler neden cikmak istiyorsun dediler...
Sebebimi belirttim. Hafife aldilar falan.
Konu tekrar uretimin artmasina geldi.

Ben de vefa borcum var ezikliği yasayarak ses etmedim o an..
Ogle arasi saati geldi. Abi perşembe günkü mevzuyu konuşamadık konusabilir miyiz drdim.
Ogle yemegine cikacam gelince konusalim dedi.
Ve yemekten sonra gelmedi.
Sonra aradim abi sizi bekliyordum ben. Gelcem dedi. Teli kapattik.
Ve gelmedi o gün.
Ben 2 gun daha bekleyip maasimi aldiktan 2 gun Sonra covid testi bahanesiyle ise gitmedim.hastayim toparlamaya çalışıyorum diyerek ben de ise gitmedim.
Beni ise alan patrona bir sey demem gerekiyor.
Bugun de bilegim icin hastaneye gidiyorum.
İs yerinden kimseye de haber vermedim.
İs yeri dedigim yer ufak bir yer, kesinlikle amator, maaslar elden, sigrtasiz isci calistiran bir yer...
Maasim asgariden yatiriliyor, sgk kodum amele olarak tanimli.
Simdi bu beni ise alan, tanidik sayilan patrona bugun ne demeliyim.yazmali miyim direkt konuşmak mi gerekir yüzyüze.ben kimseye haber vermeyerek ayıp mi ediyorum.
Bu sureci artik sonlandirmak istiyorum.usul yol yordam tavsiyesi lütfen...

 
abi kusura bakma da geçiştirilen adam pozisyonuna düşmüşsün. Bahsettiğin 4-5 farklı durumda sürekli sallamışlar senin durumu.

Asıl işi çözeceğin kimse ofise gelmiyorsa, sen bulunduğu yere git ve durum böyle böyle artık şuna bir nokta koyalım demen lazım. Öteki türlü uzar gider böyle, belli ki yerine birini de bulamamışlar daha süreci uzatıyorlar, yok şu vardiya da yok şu üretimde diye diye.
  • tsubasa  (12.04.21 10:50:30) 
Yazılı olarak verin resmi kanallarla. İş maili noter vs. İhbar süresinizi hesaplayın. Süre başlasın. Süre bittiği gün gitmeyin işe. İşten çıkmak böyle. Siz istifa etmeyince geçiştiriliyorsunuz.


  • ykyt  (12.04.21 10:52:28) 
abi sanki sen daha önce de sormuştun ve yazmıştık.
dilekçe verdin mi? yazılı dilekçen olacak tarihli 1 ay sonra da maaşını alıp gelmeyeceksin o kadar.
şu anda içeride paran yoksa sktiri çek bırak git. ne bekliyorsun hala? vefa borcuymuş falan. 5 sene sonra kim kimi hatırlayacak.
  • rewlack  (12.04.21 10:56:23) 
İstifa ettim bu arada yazili olarak da verdim.


  •   (12.04.21 11:04:30) 
İceride param yok. Sadece vefa borcu var diye bir aciklama yapmam gerekiyor.2 haftalik surem doldu.


  •   (12.04.21 11:06:14) 
Sgknin asgariden yattığı, amele olarak gozuktugun, sigortasiz isci calistirilan ve senin "bakariz" diye gecistirildigin garip bir yere neden vefa borcun var anlamadim. Yapman gerekenler anlatilmis zaten ama is hayatinda çok uzulursun böyle yaparsan.


  • logisticsmanager  (12.04.21 11:22:13) 
En azından bir seyler deyip cikmak gerek.yarin bihün karşılaşıcagiz.


  •   (12.04.21 11:25:07) 
yeni iş görüşmelerimde işe başlama tarihi belirtmem gerekiyor. benim bu mevzuyu netleştirip sonlandırabilir miyiz.


  • Phoebe  (12.04.21 11:31:55) 
Sürenizi hesapladıysanız benim bu hafta son günüm perşembe ya da cuma, o güne kadar görüşmek istiyorum. Daha sonra gelmeyeceğim. İş ile ilgili de devredeceklerimi halledelim diyin. Gün vermezlerse işe gitmemeniz gereken gün gitmeyin. Onlar arayıp görüşmek ister. Ya da hiç görüşmez. Siz yazılı istifa verdiyseniz ve bunu konuşanıyorsanız yumuşak mizacınızdan yararlanıp kendi kendinize daha fazla işe gelmeniz bekleniyor. Belki de gelmediğiniz gün hiç aramayacaklar. Bu arada ne kadar çalıştınız 2 hafta ihbar süresi?


  • ykyt  (12.04.21 11:54:45) 
6ay 3 gun yapiyor.
2 hafta ediyor. Normalde 4 hafta ama hersey mevzuata göre isleyen bir yer degil. Bi zahmet 3 gun icin de 2 hafta daha bekletmesinler...

  •   (12.04.21 12:04:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.