[]

4-5 gündür geçmeyen boğaz ve eklem ağrısı için test yaptırsak mı?

annemde de bende de 4-5 gündür müzmin bir boğaz ve eklem ağrıs, halsizlik var.
bunlar dışında hiçbir şey yok.
ateş hiç çıkmadı, tat koku duyuları yerinde, durumda kötüleşme yok.
kalabalık ortama girmek gibi riskli bir durumumuz yok.

bir de ikimizde de kronik farenjit var, boğazımız ara ara hep ağrır, sadece bu sefer uzun sürdü.

düşünüyorum; bu ara sıcaklıklar bir indi, bir çıktı, özellikle birkaç gündür havadaki nem oranı da rüzgar ile çok düştü. önce ona bağladık ama bu tablo covid olabilir mi acaba?

(annem 67 yaşında ve kronik hastalıklarından dolayı risk grubunda, evden çıkarıp teste götürmek de risk, test yaptırmamak da bir risk.)

 
öncesinde şüpheli temasınız oldu mu ki?


  • hayal fazlasi  (12.04.21 01:19:16) 
Anne risk grubunda, aşı olmadı mı?
Testi sen yaptır, pozitif çıkınca eve annene de test yapmaya geliyorlar. Aradıklarında söylersin annemde de belirti var diye.

  • Jux  (12.04.21 01:32:21) 
Cuma günü bana da pozitif teşhisi kondu öncesinde sadece cok hafif öksürük şikayetim vardı. Teşhis tomografi ile koyuldu. Perşembe ve tomografinin çekildigi cuma günü yapılan pcr testleri negatif cıktı.
Ciddiye almak lazım annenizdeki belirtileri, çünkü ben de hafif bir öksürük vardı bu corona değildir heralde diye düşünüyordum ama öyleymiş malesef.
hastalık herkeste ayrı belirtiler ve sonucları cıkarıyor. Ateş, tat koku kaybı vs. hiç olmadı suanda da öksürük dısında hersey normal
  • skoylu  (12.04.21 01:45:28) 
Çok geçmiş olsun. Bir an önce test isteyin.

1 nisanda valide ameliyat oldu, 3 nisanda çıktı hastaneden ve eve getirdik.
7-8 nisan öksürük başladı, ardından nezle gibi burun akıntısı ve hapşırık. Aradık covid hattını, ameliyatlı ve 65 yaş üstü eve gelip test yapar mısınız dedik bugüne kadar gelen gideni bırakın arayan bile olmadı. bu sabah özel hastaneden evde test talep ettik sabah eve gelip test yaptılar, akşamına POZITIF sonuç geldi.
filyasyon ekipleri geldi eşim ve bana da test yaptılar, sonuç bekliyoruz şimdi.

kısacası devleti beklerseniz çok beklersiniz, zaten bekleyeceğiniz için biran önce başvurun.
  • erty_ksk  (12.04.21 01:56:14) 
@erty_ksk hangi hastaneyi aradiniz


  • tunaktunaktun  (12.04.21 08:19:30) 
annem ikinci doz aşısını tam 1 hafta önce pazartesi günü oldu.

acaba aşı yan etkisi olabilir mi o da aklıma geldi ama bu kadar uzun sürer mi?

hafta içi çarşamba günü sadece 1 kişi ile görüştü. bugün sabah az önce o kişinin eşinin pozitif olduğunu öğrendik. (eşiyle bir teması olmadı, görüştüğü kişide birşey yokmuş)

bende de boğaz ağrısı geçti gibi, halsizlik dışında bir şey yok ama annem için endişe ettim, bugün test yaptıralım, çok teşekkürler yanıtlarıniza.
  • la lykia  (12.04.21 08:53:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.