[]

Kedileri Bahçeden Nasıl Uzak Tutabilriz?

3 Yıldır bahçemizde kedi bakıyoruz, 3 sene önce 1 tane geldi besledik sevdik oynadık gitmedi, gitmediği gibi bahçede yavruladı, hadi dedik onlarda bizimdir canımızdır ciğerimizdir baktık, sonra arkadaşlarını getirdiler, sonra onlarda yavruladı falan derken oldular 15 tane. Yaz geldi bahçeye bişeyler ekelim istiyoruz çicek vs ama kediler bırakmıyor haliyle, oynarken kaka yaparken vs eşeliyorlar kırıyorlar çiçekleri. Biz kedilerden memnunuz ama bahçemizde güzel olsun istiyoruz nasıl yaparız bu işi var mıdır bit yöntemi.




 
Kısırlaştırma yolunu deneyebilirsiniz yakalanıyorlsalar. Aynı zamanda yavruları sahiplendirebilirsiniz.


  • canavar geliyor kacalim  (11.04.21 22:06:24) 
@sertac akin nickli kullanıcı infrasonik ses çıkartan cihazlardan bahsetmiş ama bu cihazların pek başarılı sonuçlar vermediğine dair 2-3 kişi yazmıştı bana çünkü buna benzer bir duyuru da ben yayınlamıştım. yine de siz bilirsiniz.


  • tmnslp  (11.04.21 22:28:53) 
Bilemedim vallahi ya, çok teşekkür ederim önerileriniz için ama kısırlaştıramayız o kadarına paramız yetmez, belediye de aldığı zaman kediyi barınağa falan götürüyor sanırım.

Kafes falan da olabilir ama kedi bu biliyorsunuz sıvı gibiler mübarek ne yapar ne eder girerler :)
  • paramolacak  (11.04.21 22:47:29) 
Araştırmamışsınız ki kısırlaştırma seçeneğini? Barınak alakasız. Bırakıp ameliyattan sonra alıyorsunuz geri. İnsanlar kısırlaştırmayı Belediyenin kendi toplayıp yaptığı ya da üç beş kedi manyağı teyzenin uğraştığı bir iş zannediyor ama tam tersine bahçenize bir kedi gelmiş, madem sevdiniz değer verdiniz en başta yapılması gereken. Çok çoğaldı bunlar nasıl defedelim en kolayı. Ha hiçbir zaman geç değil şimdi başlasanız yine onlarca hayvanın telef olmasına engel olursunuz.


  • not dark yet  (11.04.21 22:58:44) 
Evet araştırmadım o nedenle ''sanırım'' gibi bir tabir kullandım.
En başta yapamadık çünkü kafamız senin kadar çok çalışmıyor işte.
Def etmek kelimesi biraz ağır olmuş, sanırım okuma- anlama probleminiz var en yakın sağlık kuruluşuna başvursanız kendiniz, aileniz ve toplumumuz için çok iyi etmiş olursunuz.
  • paramolacak  (11.04.21 23:11:21) 
Def etmek evet ağır bir tabir. Uzaklaştırmak yerine kullandım. Onun dışında da gayet genel bir cevap yazdım.
Siz kişiselleştirerek zaten seviyenizi belli ediyorsunuz.

  • not dark yet  (11.04.21 23:16:08) 
Çiçek ektiğiniz yerleri telle cevrelerseniz giremezler. Ayrıca eminim ki kediler olmayınca hiçbir tadı kalmayacak bahçenin, siz de onları yuvaları bildikleri yerden atmanın vicdan azabıyla mutlu olmayacaksınız. Kediler çimenler çiçekler yaşayın gidin işte, sitemizin bahçesi yazın çiçek dolu kediler zarar falan vermiyor.


  • hipopotamus  (12.04.21 10:11:03) 
En doğru seçim telle çevirmek. Çık sıkı aralıklı teller var. Giremezler.


  • canavar geliyor kacalim  (13.04.21 08:41:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.