[]

Köy ürünleri satan dükkan açmak

Organik sertifikalı ürünler değil de bildiğim yerlerden lezzetli kaliteli ürünleri getirebilirim hatta haftalık olarak araçla kendim de alabilirim birçoğunu. Günlük olarak süt ve yumurta yoğun gider onun dışında da peynir, zeytin, pekmez, bal, zeytinyağı, sebze çeşitlerinden de kazanırım diye düşünüyorum.

Beyaz yakalı olarak gitmediğini gördüğüm için sevdiğim bir alanda kendi işimi yapmak istiyorum. Bu güzel bir alternatif olabilir diye düşündüm. İstanbul'da yaşıyorum. Bu iş fikri yürür mü? Orta halli nasıl bir mekan açsam, nereye açsam iyi olabilir? Maliyet durumları ne olur? Herhangi bir yönden fikri olan varsa makbule geçer.


 
Ürünleri alıp satmak sandığınız kadar kolay değil. İzin belgeleri ile ilgili sorunu aşarsanız önümüzdeki dönemde popülerliğini artıracak olan bir iş fikri.


  • hepbiarayisicinde  (11.04.21 20:44:21) 
@hepbirarayisicinde ne gibi zorlukları var? Açıkçası dükkanı açmak için gereken izin belgelerinden başka bir belgeden haberim yok. Organik sertifikalı ürünler değil sonuç itibariyle.


  • havadakarada  (11.04.21 20:49:04) 
Normalde paketli/şişeli ürünleri satabilmek için izin belgesi gerekiyor.
Ayrıca ürünü aldığınız yerin, yani paketlemeyi/şişelemeyi yapan yerin de farklı yetki belgelerinin olması gerekiyor.
Yani ben köyden getirdim satıyorum gibi bir şey olmuyor her zaman, kimden getirdin, nerden getirdin, hijyenik olduğu ve tarihinin geçmediği ne malum, ne zaman üretildi, ne zamana kadar tüketilmesi gerek vs. gibi bilgilerin olması gerekiyor.

Bunlar tabi olması gereken şeyler. Ama Türkiyede yaşıyoruz, belki de şikayet edilmedikçe kimse gelip sormaz (ki muhtemelen öyle olur).
  • anatomik  (11.04.21 21:04:40) 
Online ınstagramda hayvan gibi satış yapıyor insanlar.


  • makarnacanavari  (11.04.21 21:39:19) 
Bu konuda benim aklima hep soyle bir senaryo gelir.

Ya birisi senden aldigi maldan dolayi zehirlendim dese ne olacak. Nasil ispat edeceksin senin urununden olmadigini.

Su konuyu bi cözsem ben de koyden getirir getirir satarim.
  • Filinta61  (11.04.21 21:58:28) 
@filinta61 fastfood tarzı şeylerden zehirlenen çok duydum da günlük süt ve yumurtadan hiç duymadım. Peynir zeytin bal zeytinyağı vs de duymadım. yine de eğer olursa ne olur bilmiyorum.


  • havadakarada  (11.04.21 22:21:28) 
orta ve büyük her şirkette şu an bir beyaz yakalı aynı işi yapıyor. eğer reklam, çeşit, ürün kalitesi vs konusunda acayip bi farklılık yaratmayacaksanız manasız bir iş yapmış olursunuz. hele ki internetten satış artık bu kadar kolayken.


  • roket adam  (11.04.21 22:25:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.