[]

Küçük çocuğa ingilizce eğitimi

Anne baba düzgün ingilizce bilmiyor ve yabancı dil bilen bir kişi tutma, özel kurslara gönderme imkanları yoksa sizce nasıl bir eğitim metodu uygulamalı? 4 yaşından itibaren internet üzerinden çocuklara yönelik yabancı dilde oyun videoları izleterek bir kazanım elde edebilir mi bu çocuklar? Siz bu durumda olsanız bu konuda nasıl bir eğitim uygulardınız küçük çocuğunuza?




 
çocukların, anne babalarında gözlemlemediği herhangi bir davranışa ilgi duyması çok zor. bu kitap okumak, diş fırçalamak, yabancı dil konuşmak, sigara içmek hatta ibadet etmek bile olabilir. çocuklar yaşadıkları ortamda gözlemledikleri şeye özenirler. söyleneni değil, yapılanı tekrarlarlar.

tek çare önce ebeveynlerin ingilizceye başlaması ya da ortamı ingilizce kullanılan başka bir ortamla değiştirmek(ingilizce kullanılan bir çocuk yuvası) gibi görünüyor.
  • sinek kral  (11.04.21 15:07:21) 
türkçe'yi nasıl öğreniyor? kısmından yola çıkarak yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.


  • evimin paspasi  (11.04.21 16:15:54) 
facebookta bilingual children turkey diye bir grup var, orada okul öncesi ingilizce eğitiminde çılgın atıyor ebeveynler. oradan anladığım kadarıyla önce bol bol diuyması gerekiyormuş. grupta bu tip sorulara verilen cevaplarda çizgi film önerileri de var (örn: Fancy Nancy, Bluey, Ben and Holly's little kingdom, Peppa Pig, Tip the mouse, gogo). ben bu işe ciddi şekilde eğilmedim ama arada izledikleri videoları ingilizce açıyorum, bir de lingokids uygulamasının full paketini aldım onunla oynuyor kızım 1 aydır. sayıları renkleri ve birkaç kelimeyi öğrenmiş. oynarken yanında olup kelimelerin anlamını söylersem daha verimli oluyor.


  • evanka  (11.04.21 16:22:38) 
Yabancı dil öğretmeniyim, etkileşim olmasi gerekli. TV izleyerek yabancı dil konuşulmaz. Belki birkaç kelime öğrenir o kadar. Etkileşim ortamında olması gerekli. Düşünceniz çok iyi ben olsam kendim öğrenirdim bir yandan ve onunla sadece İngilizce konusurdum kendim öğrendiğim kadar.


  • howfaristhesky  (11.04.21 16:33:58) 
sinek kral'ı görüyor ve arttırıyorum. birlikte ingilizce öğrensinler.
çocuk kaç yaşında, 4 mü? okuma yazma bilmediği, anne-babanın da ingilizce bilmediği düşünülürse ev eşyalarının, renklerin, hayvanların isimleri gibi hep birlikte kelime öğreniminden başlamalılar.

sinek kral'ı görüyor ve itiraz ediyorum.
benim amerikada bakıcılığını yaptığım 3 yaşındaki kız sürekli ispanyolca çizgi film izliyordu. evde ispanyolca bilen olmamasına rağmen, kız çizgi filmlerden baya baya öğrenmişti. bir yeğen de, evde kimse bilmemesine rağmen sürekli ingilizce çizgi film izleyerek ingilizce öğrendi. tabi ikisinde de gramer falan yok ama başlangıç için iyi bence. yani illa evdekilerin ingilizce bilmesi ya da öğreniyor olması şart değil. ama çocuğun sürekli o dile maruz kalması ve bunun ilgisini çekecek bir şekilde olması önemli.

diyor ve meydanı pro'lara bırakıyorum...
  • halanne  (11.04.21 16:39:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.