[]

Fotoğraf Üzerinde Boyut/Detay Değişikliği

Amatör olarak fotoğraf yarışmasına katılacağım. Elimdeki fotoğraflar profesyonel makineyle çekildiği için detay/boyut olarak oldukça yüksek. Aşağıdaki yarışma şartında çözünürlük, boyut olayında pixel, boyut gibi detaylarda üst sınır var. İstedikleri fotoğrafların boyutu maksimum 4 mb olmalıyken benim fotoğraflar 6,7,8 mb civarında. Fotoğrafı bozmadan nasıl ayarlayabilirim?

İlgili şart:

Yarışmaya gönderilecek fotoğraflar jpg/JPEG formatında, (en yüksek sıkıştırılmamış kalite) ve 300 dpi çözünürlükte, büyük boy baskıya elverecek şekilde, uzun kenarı en az 1980 piksel ve 4 Mb'den büyük olmayacak boyutta internet sitesine yüklenecektir. Gönderilen fotoğraflar hangi isimde yüklenirse yüklensin, sistem tarafından otomatik olarak bir kod numarasına sahip olur ve bu numaralar ile jüri değerlendirmesine girer. Jüri hiçbir şekilde eserin veya katılımcının adını göremez.

 
photoshop'da jpeg kaydederken çıkan kalite/boyut seçeneklerinden birini seçerek optimize edebilirsin. aynı ekranda dpi da olması lazım.


  • sinek kral  (11.04.21 15:09:18) 
Jpeg boyut küçültme yaz google’a ilk çıkan sitede küçülttür. Aşırı kolay. Ben photoshopta kaliteyi ne kadar azaltsam da istediğim boyuta getirememiştim bu yöntemle küçülttüm.


  • epleindebisous  (11.04.21 19:25:21) 
mesaj atarsanız istediğiniz boyuta getirip atabilirim.


  • RojoElefante  (11.04.21 19:26:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.