[]

evin çevresindeki sura ne denir?

merhaba,
şu şeylerin adını bir türlü bulamadım, duvar dersek olur ama özel bir adı var mı?
kayrak taşı kaplanıyor hani, çit gibi ama deliği yok, sur gibi daha çok. evin, arsanın, arazinin çevresi kaplanıyor genelde. beton, üzerinde yürünecek kadar geniş.
teşekkürler.

 
Benimnl bildiğim normalde karatasla örülmüş taş duvardir ama ucuz ve rahat olsun diye kayrak ile kaplama yapıyorlar.
Özel bir ad ise duymadım.

  • kisa  (11.04.21 05:14:30) 
soyle birsey ise bahsettigin, istinat duvari.

hataysoz.com
  • cooperr  (11.04.21 06:03:09) 
Duvar yav. Özel bir adı en fazla istinat duvarıdır.


  • 1bir1bir1  (11.04.21 06:41:15) 
duvar, istinat duvari +1. illa tastan oldugunu belirtmek istiyorsan orme duvar diyebilirsin


  • crucio  (11.04.21 10:27:18) 
eskiden ihata duvarı denirdi. artık daha çok bahçe duvarı ve çevre duvarı deniyor.


  • malheiros  (11.04.21 10:56:46) 
İstinat duvarı arkasındaki toprağı tutmak için yapılır, baraj gibi set gibi. evi bahçeyi çevreleyen şeye istinat duvarı denmez.

Özel bir adı olduğunu sanmıyorum, duvardır. Bahçe duvarı en uygunu bence, mimar arkadaşlar açıklık getirsin.
  • Jux  (11.04.21 12:03:32) 
çevre duvarı


  • megacracker  (11.04.21 12:08:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.