[]

Küçük esnafın küçük hesapları

Kasaptan et almaya gittim. Önceden tartmıştı ama sonra paketleyince unuttum bir daha tartayım gibisinden tarttı ve 1-2 lira paketin parasını da aldı. Ses çıkarmadım ama bir daha gitmem oraya asla.

Böyle şeyler beni yoruyor cidden. Bu tarz 1-2 lira için küçülen insanlardan nasıl uzak duracağız?


 
kurumsal firmalardan alışveriş yaparak. esnafla münasebetim sadece sebze meyve pazarlarında oluyor o da ucuz olduğu için pek umursamıyorum ufak hesapları.


  • diffarentiationation  (10.04.21 18:02:21) 
sadece 1 tane poğaça vs. aldığım bi pastane 1 tane de arada ev yemeği yapan yer var küçük esnaf olarak onun haricinde ekmek, meyve de dahil her şeyi zincir marketlerden alırım. bu şekilde.


  • papuayenigine02561  (10.04.21 18:11:14) 
yaptığın gibi doğrudan kestirip atmak yerine üzerine biraz gidildikten sonra kestirip atmak gerek galiba. sen ses çıkarmadın, diğeri geldi çıkarmadı, ben gittim çıkarmadım... e bu adam da aynı şeyi yapmaya devam edecek tabi. esnafın küçük hesaplarına malzeme olmadan, gerekirse küçük hesaplar yaparak farklı yerlerden alışveriş yapmayı deneyebiliriz.

konuyla pek ilgili değil galiba ama yaşadığım yerde yakınımda 3 tane bakkal var ve evime en yakın olan bakkaldan nefret ediyorum mesela. adamla selamlaşamıyorsun, alışverişten sonra iyi günler diyorsun ve dediğinle kalıyorsun. meymenetsiz bi insan işte. sırf bu sebepten bu adamdan alışveriş yapmayı tercih etmiyorum. 20 metre fazla yürüyüp başka bir yerden alacağımı alıp onun dükkanının önünden geçip evime gidiyorum. diğer iki bakkalla gayet iyi ilişkimiz var. sohbet edebiliyorsun, bi ihtiyacın olduğunda yardımcı olabiliyorlar ve hiç bi kurnazlıklarına da denk gelmedim. yani aslında önemli olan iletişim. sen adımını at, sessiz kalma. geri dönüş alamazsan da afedersin ama koy götüne.
  • isveperver  (10.04.21 18:14:37) 
Pazarda da cok bunlardan. Tartiyi goremeyecegin yere koyuyor, tartiyor mesela normali 2kg geldi ama sen bunu gormuyosun, "3 kilo yapalim mi aaauppla" diyor, saniyorsun ki 2.5kg ustu gelmis ama herif 1kg daha kakaliyor. Bi de utanmdan 3-5 tane daha ekliyor, sanki 3kg yu gecmis, bunlar da ikram izlenimi vermek icin.. Halbuki curuk carik ne varsa ustune ekleyip 3e tamamliyor. sonra gel kafa atma! Bu esnaf borctan harctan bitsin zaten... En buyuk temennim..

Ben kendim tartabilecegim yerleri seciyorum ya da surekli alip da hile yapmayacagini, tanisiklikimizin gelistigi insanlarla devam ediyorum.
  • e mice  (10.04.21 18:17:08 ~ 18:17:51) 
hepsinin batacağı günü bekliyorum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (10.04.21 18:18:08) 
Baştan şu kadar liralık alacağım dedim. Biraz fazla oldu ama olur mu diyor. 20 lira fazla koyacak.. hayır bu kadar param var dedim. Bu sefer de tartarken 1-2 lira çakallık yapacak. ne bileyim yani bu kadar şey için bu duruma düşmek.. iğrenç geliyor bana.

Bir de doğrarken göremeyeceğim bir yerde doğradı. İÇinden almış falan diye de düşünmüyor değilim.
  • Gunter  (10.04.21 18:19:13 ~ 18:20:28) 
Tam anlamadım ama paketin pek ağırlığı olmaz gibi. Kaç gram ki paket? 10 gr falandır en fazla. Pek fiyata etki etmez gibi.

Onun dışında sadece kurumsal yerlerden alışveriş yapıyorum.
  • black mamba  (10.04.21 18:22:27) 
Paketin ağırlıı eksi girilip tartmış olabilir mi? Paket ile birlikte öyle yapılır.


  • kaset  (10.04.21 19:25:09) 
Asla dükkana bile girmem.
Sebze dahil zincir marketlerden alırım.

  • kirmizipilotkalem  (10.04.21 20:22:46) 
bu arada o gram olayı şöyle, tartıları standart olarak -10 gram ayarlı olabilir, sabit dara özelliği olabilir farklı kaplara göre falan. hadi en kötü unutmuştur veya yanlış koda bastığı için fiyat yanlış çıkmıştır mecbur baştan tartmıştır. bizim esnafın garip hassasiyetlerinden biridir tartıda sahtecilik, çoğu yapmaz.

ama başka her türlü çakallığı yaparlar. çok da güzel örnekler verilmiş bu konuda.

ayrıca: eksisozluk.com

15 m2 dükkanı olan 5 senede 3 ev aldı kısa altın çağlarında. hiç anlatmasınlar küçük esnaf batıyor diye. ev almak yerine dükkanı büyütseydin, e-ticarete de az çok mal vermeye başlasaydın.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (10.04.21 20:29:33) 
Gezi donemlerinden beri esnafa gicigim. Taksicisi bakkali manavi, cogu sark kurnazi. Cook zorunda olmadikca onunden gecmem.


  • msb  (10.04.21 22:26:11) 
ben de kesinlikle esnaftan bir kibrit çöpü bile almıyorum. her şeyi daha pahalı olsa bile zincir marketten alırım, kimseyle de yüz göz olmam.


  • roket adam  (10.04.21 22:56:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.