[]

Ulkeden gitmenin yollari

Nelerdir? Ne kadar surer? Ana kriter tr.den gitmek ve baska yerde yasamak. Multeci siginmaci kampi gibi yerler haric her yasam kosulu olur. O da asiri insanlik disi ortam degilse olabilir hatta. Bi de boyle savasli guvensiz liberya gibi yerler olmasa iyi. Anlatabildim mi bilmiyorum ama olmekten beter olmamak yeter, olmekten iyidir denebilecek her sey kabul




 
Bir an once gitmek demeyi unutmusum. En fazla birkac ay gibi


  • kushkush  (10.04.21 00:45:10) 
ilk sorulan sorular şöyle:
1- gideceğiniz ülke neresi?
2- gideceğiniz ülkenin dilini biliyor musunuz?
3- bunun için birikiminiz var mı?

bu üç sorunun cevaplarını biliyorsanız google'da hemen her ülkenin yerleşme koşullarına dair bilgi bulabilirsiniz kısa bir arama ile.
  • rakicandir  (10.04.21 00:45:44) 
Gidilecek yerin onemi yok. Sadece iyi ingilizce ve biraz italyanca biliyorum. Para gerekirse saglanir satip giderim ustumdekileri. Tek tek ulkere mi bakayim kelepir bir ulke bulunur mu diye? Bir de bunu yapip bulsam hile suresini islemleribi hicbir seyini kestiremem anca cok tecrubeli birinin deneyimi, bilgisi vb. ile gercek bilgileri edinebilirim


  • kushkush  (10.04.21 00:49:46) 
Hayatınızla ilgili böylesine önemli bir karar vermek için kendi araştırmanızı yapmaktansa hiç tanımadığınız, görmediğiniz kişilerin önerilerine göre karar verecekseniz öncelikle sağlıklı bir düşünebilme biçimi edinmeniz gerekliliğiyle başlayabilirsiniz.
Buradaki insanların yurt dışına çıkabilme yollarının sizinkilerle aynı olmayabileceğini gördüğünüzde de yine yukarıdaki soruları kendinize sormak zorunda kalacağınızın garantisini verebilirim şimdiden.

  • rakicandir  (10.04.21 00:57:15 ~ 00:58:26) 
Bu kafayla insan kaçakçılarının eline falan düşersin ya da seni kandırıp köle gibi çalıştırabiilirler. Dünyanın 1000 türlü hali var.

Tamam ülke kötü ama bu kafa da yanlış.
  • indifferent  (10.04.21 01:04:46) 
iş ya da eğitim amacıyla çıkamayacaksanız sığınmacı olursunuz anca. vasıflarınız neyse ona göre bir iş bulmaya çalışın veya yüksek/doktora için başvurun bir yerlere.


  • rose parks  (10.04.21 01:17:42) 
kacakcilara dolandirilmak istemiyorsan sakin ol :)


  • lion de la Turquie  (10.04.21 01:21:01) 
antalya'ya gidip bir turist buluyorsun. genelde yaşlılar ilgilenir seninle. biraz kendini sevdiriyorsun. seni götürüyor ülkesine, nikahı basıyorsunuz. birkaç ay bile sürmez azıcık kafan çalışıyorsa.


  • mehmed resad  (10.04.21 01:52:48) 
Ben doktora yapmaya geldim. Birkaç yıl okul araştırdım. Burs bulmak humanities ve social sciences'ta zor, mühendis ya da yazılım okursanız işiniz çok kolay.


  • howfaristhesky  (10.04.21 02:20:37) 
Howdaristhesky nereye geldiniz? Ben burda doktora yapiyorum zaten ama onu da yarim birakip gidebilirim ya da tez onerisi verip oyle gider uzaktan yazarim tez belki bilemiyorum. Arkadaslar kibarca konusur gibi yapip laf sokmaya gerek yok burda zulum goruyorum hayatim tehlikede insani sartlarda da olsa olmasa da mecbur bi sekilde gitmem gerek. Letonya ev al gel olayini bilen var mi tam anlamadim ab ulkesi vatandaslarina mi gecerli sadece yoksa bizim gibi statulu tipler icin de gecerli mi?


  • kushkush  (10.04.21 05:07:30) 
escinselim de multeci ol.

saka yapmiyorum
  • baldur2  (10.04.21 05:27:57) 
Baldur2 guzel oneri ama degilim ona da kanit isterler


  • kushkush  (10.04.21 05:37:50) 
bir kaç ayda sonuçlanmaz ama madem doktora yapıyorsunuz erasmusa başvurun. ulusal ajans daha başvuruları açmadı, 1 ay içinde olur, ingilizceniz de iyiymiş. kazanırsınız heralde. eylülden önce yaz için bir de gideceğiniz ülkenin dili için dil okulu ayarlarsanız, haziran-temmuz gibi gidersiniz.

gittiğiniz ülkede kalmanın yollarını ararsınız, kalamasanız bile erasmus süresince (6 ay) kafanız rahat olur belki geriye dönene kadar işler yoluna girmiş olur.
  • halanne  (10.04.21 08:58:37) 
Kendi işimi yapabileceğim ufak sermayem var diyorsanız portekizden oturum izni almak diğer ab ülkelerine göre çok kolay. Ben biraz akp öncesi türkiyeye benzetiyorum portekizi. Yaşamak için ideal. Fikir ciddileşirse yardımcı olabilirim.


  • hepbiarayisicinde  (11.04.21 00:19:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.