[]

Yeni doğan bebek hakkında aşırı cahil sorularım

Yeni doğan bebek videosunda görmüştüm bebek strec filme sarılı gibi paket olarak doğmuştu. Doktor eliyle o paketi açtı.

Anne karnından öyle tek parça poşete sarılmış gibi çıktıkları oluyor mu? Hangi durumda öyle oluyor, buna ne deniyor? O paket açılmadan bebek aslında doğmamış mi oluyor?

--
Ek soru:
Bir kadın hamile olduğunu bilmiyormuş, karın ağrısı sanıyormus. Klozete oturmuş ve çocuk doğmuş, klozete düşmüş. Kafası ters şekilde düşmüş içine. Sonra bakmışlar ki bu bir bebek. Sözlükte başlığı da var, çok nadir bir durum değilmiş bu zaman zaman boylr olaylar oluyormuş.

Haberde böyle yazıyordu. Gerçek mi değil mi bilmiyorum, bunun aşağı yukarı böyle olduğunu varsayalım. Çocuk boğulmaz mi? Yoksa yeni doğan bir bebek bir süre nefes almadan durabilir mi?

İlk nefesini ne zaman alır bebek? Göbek bağı kesildiğinde mi?

Ciddi sorular, teşekkürler.

 
streç filme benzettiğin şeye amniyotik kese diyorlar. gerisini bilmiyorum.


  • isveperver  (09.04.21 23:13:04) 
İlk sorduğunuz sanırım amniyotik kese. O şekilde doğan bebekler oluyor nadir de olsa. Çünkü öyle bir olay olunca genelde haber oluyor.


  • dissendium  (09.04.21 23:16:39) 
ikinci durumlarda epey kilolu insanlar hamile olduğunu fark etmiyor ayrica adet/regl düzeni bozuk kimseler. Sahiden doğurduğunda hamile olduğunu anlayan insanalar var. Olabiliyor.


  • velvetmorning  (09.04.21 23:46:35) 
www.instagram.com

Bunlara hayranım ben ya <3
Yalnız ben mi kötü düşünüyorum bilmiyorum ama son dönemde sanki doktorlar şova dökmek için böyle çıkarıyorlar bebeği :/ bir İspanyol doktor vardı dünya kadar kesesiyle bebek videosu var profilinde.
Planlı sezaryenlerde kese patlamadığından bu şekilde olabiliyor doğum.
Amnioticsac diye aratabirsin instagramda.
Ben normal doğumu biliyorum, bebek doğar doğmaz ağzından bir sıvı çıkarıyorlar/siliyorlar. Normal doğumda bebek çıkarken aldığı o sıvı alerjik olmak ihtimalini çok düşürürmüş ama boğulmasın diye fazlasını siliyorlar tabii.
Suda doğum yapıldığında da çocuk suya düşüyor 1 saniyede alıyorlar, o klozete düşen bebeği de beş dk tutmamışlardır herhalde :/
Tlc de hamile olduğumu bilmiyordum diye bir program vardı bir ara o tip kadınlarla dolu ama ben anlayamıyorum ne kadar kilolu olursan ol 8. 9. Ayda bebek öyle hareketler yapıyor ki kaburgan çıkacak sanıyorsun. Bunlar gaz mı sanmış tekmeleri nedir :)
  • somethinginthewayshemoves  (10.04.21 02:15:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.