[]

yulaf ezmesi

3 soru

eti lilalif yulaf ezmesi 100 gram.

bunu akşam saat 10 gibi 500 ml tam yağlı süt ün içine koyup sabah 8 gibi ısıtıp yesem nasıl olur ?

bunu süte koyup buzdolabına mı kaldırmalıyım yoksa açıkda masada mı sütü çekmesini bekleyeyim ?

siz yulaf ezmesini nasıl tüketiyorsunuz ?

 
1) sütün içinde sabaha kadar lapa olur, ısıtma işlemini ocakta yapamazsınız, mikrodalgada ısınabilir belki.

2) süt hiçbir koşulda dışarda kalmamalı.

3) ben sıcak süt dökerek ya da soğuk süt ile blendr'da shake haline getirerek tüketiyorum.
  • a darkness coming  (09.04.21 13:04:59 ~ 13:08:57) 
50 gr yulafı 200 ml su ile ocakta suyunu çekene kadar pişiriyorum. tabağa aldıktan sonra 1 ölçek protein tozu, 1 ölçek kreatin, 200 gr muz, 20 gr ceviz, 1 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi ile yiyorum.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (09.04.21 13:06:07) 
Bir kasede yoğurtla karıştırıp hemen yiyorum. Karışıma bir miktar protein tozu koymak ayrı bir lezzet veriyor.


  • Mirket  (09.04.21 13:07:56) 
Yoğurt varsa muz ekleyip anında yiyorum.


  • olaylar olaylar  (09.04.21 13:54:24) 
bu tamamen damak zevkinize kalmış ben soğuk yiyemediğim için sabah yarım bardak yulafa üstünü geçecek kadar süt ilave edip pişiriyorum ama kaynatmıyorum hafif yumuşasa yeter bence. içine tarçın, kuru üzüm ve chia tohumu ekliyorum.
bazen muzla yiyorum gayet güzel oluyor.

soğuk severseniz aslında en sağlıklısıdır. dirençli nişasta oluşur hem bağırsaklar için de daha faydalıdır ama asla sütü koyup açıkta bekletmeyiniz dolapta bekletiniz. 500ml çok gibi geldi onun yerine bir bardak süt ile geceden dolaba koyup sabah da yarım bardak daha ilave edebilirsiniz. oranı kendinize göre artık belirlersiniz.

protein oranını arttırmak için protein tozu mantıklı ama ben tadını sevemedim =(
  • windymimas  (09.04.21 14:18:04) 
100 gram yulafa 500 ml süt çok yahu? Üstünü yarım parmak geçecek kadar süt koysanız yeter.

Akşam sütün içine koyup, buzdolabında bekletip sabah soğuk soğuk yiyebilirsiniz. Yulaf sabaha kadar yumuşadığı için pişirmek gerekmiyor. "Overnight oats" denen şeyi icat etmiş olursunuz.

Ben sıcak süt hiç sevmediğim için aynen böyle geceden hazırlayıp tüketiyorum. İçine muz, çilek, tarçın falan da ekliyorum.
  • kobuzchu kiz  (09.04.21 15:11:58) 
100 grama yarım litre çok bence de. lapa kıvamına gelmez ki bence lapa yemek daha güzel. ben üzerini bir parmak geçecek kadar su+süt karışımı ile pişiriyorum. üzerine de de meyve(genelde muz) eskiden balla ya da tarçınla tatlandırmadan yiyemiyordum ama şu an onlara ihtiyaç duymuyorum. yeni favori yiyeceğim resmen.

www.eksiduyuru.com
hatta burada gömmüştüm ama sonra çoook sevdim.
  • elorelia  (09.04.21 16:03:20) 
2 yemek kasigi yulafa yarim su bardagi su, 1 cay kasigi tarcin, yarim kucuk muz ve 1 ufalanmis cevizle pisiriyorum suyunu çekip yumusayana kadar, buzdolabina koyup katilasip soguyana kadar bekletiyorum sonra muzun kalanini ustune dograyip 1 tatli kasigi tahin ve 1 ceviz ekleyip yiyorum. Tatli olmasini istersem de 1 tatli kasigi keciboynuzu özü ya da pekmez ekliyorum.


  • passive aggressive  (09.04.21 22:47:40) 
Ben yeri geliyor avuçlayıp çiğ halde de yiyorum. Bu tarz şeylerde pragmatik yaklaşmak lazım.


  • ruhen hastayim ben  (09.04.21 23:22:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.