[]

COVID sonrası benim durumumda olan oldu mu içinizde?

Kısaca özetleyecek olursam;

*15 mart belirti göstermeye başladım

*16 mart sabahı test yaptırdım ve öğlen ekip geldi evime, POZİTİF olduğum söylendi

*16 mart akşamından itibaren verilen covi ilaçlarını eksiksiz kullandım.

*İlaçların bittiği 5'nci günden itibaren ateşim 40'ları geçti ve öyle 2 gün stabil kaldı. saturasyon değerim ise 90'ların altına düştü.

* 6ncı günün gecesi ambulans çağırdım ve pendik araştırma hastanesinin ek covid binasına yatışım gerçekleşti acil bir şekilde

* hastanede, günlerce 40ın üstünde olan ateşim düştü 2 günde ve 36'lara sabitlendi. bir yandan da farklı serumlar (antibiyotik vs.) verildi. her gün kan alındı. tomografiye girdim (akciğerde tutulma tespit edildi). her gün hastanede kan sulandırıcı iğne oldum.

* hastanenin 5. veya 6. günüydü hatırlamıyorum, taburcu oluyorsunuz dendi. oysa deli gibi öksürüklerim sürüyordu ama ilk defa hortumsuz nefes alabildiğim için sanırım taburcu oldum. benden daha kötü hastalar da vardı sıra bekleyen muhtemelen.


hastane sonrası 2 haftalık karantina önerildi taburcu edildiğim hastane tarafından.
evde antibiyotik kullandım 5 gün (augmentin) ve 20 tane kan sulandırıcı iğnem var her gün oluyorum. aile hekimimin verdiği öksürük şurubu var bir de ama o da ishal yaptığı için bırakmak zorunda kaldım.



sonuç olarak, 16 martta başlayan covid maceram, 9 nisan olan bugün şu şekilde

- öksürüklerim devam ediyor durmaksızın(balgam çıkartıyorum ara ara afedersiniz) en çok da birileriyle konuşurken öksürüyorum. ve gece yatarken (uyutmuyor)
- boğazımda bir yumru var, dilimde de bir şişlik var
- halsizliklerim sürüyor, terlemelerim var
- ateşim 36 hep onda sorun yok artık


bu ptesi için ümraniye göğüs hastalıklarından randevu aldım.


benzer durumu yaşamış biri var mı içinizde? covid pozitif olup, 1 ay geçmesine rağmen öksürükleri, halsizlikleri, terlemeleri devam eden. ne yaptınız bu sürecin devamında? nasıl iyileştiniz? nelere önem verdiniz?

teşekkür ederim.

 
geçmiş olsun öncelikle. sizden daha hafif atlattım ama tutunma bende de vardı.semptonlar 2 ay sürdü ve 5. aydayım hala çarpıntım devam ediyor. pozitif düşünün güneş ve d vitamini alın bol bol.


  • denizmaniaherif  (09.04.21 11:50:40) 
ciddi sayida kiside uzun suruyor. hatta ingiltere gecen bununla ilgili arastirma yapmisti, hangi tip insanlarda uzun suruyor diye. yani sozun ozu yanliz degilsiniz.


  • buenosdias  (09.04.21 12:13:24) 
Kiz arkadasim covid olali 1 yili gecti, hala bazi semptomlar suruyor ne yazik ki, hayati epey etkiliyor... bazi ulkelersadece bu sekilde uzun sure yasayanlara ozel klinikler acti ama net bir cozum yok, herkes farkli tepkiler gosteriyor...


  • hewit  (09.04.21 14:47:43) 
- hastalık süreciniz gözönüne alındığında 1 ay uzun bir süre değil
- (özellikle hastalığı şiddetli geçirenlerde) 8-12 haftayı aşan öksürük, efora bağlı nefes darlığı, halsizlik gibi belirti & bulgular "long covid" olarak tanımlanıyor
- tanımladığınız (devam eden) belirtilere göre alt solunum yollarınızın değerlendirilmesi için göğüs hastalıklarına başvurmanız yerinde
- süreç uzarsa (> 12 hafta) "covid izlem poliklinkleri"ne de başvurabilirsiniz
  • qaram  (09.04.21 15:26:56 ~ 15:30:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.