[]

tükenmez kalem

selamlar

tükenmez ya da dolma kalem almak istiyorum. pahalı bir ürün arayışım yok. yazma hissi hoş bir kalem arıyorum sadece.

iddaa bayilerindeki kalemler dahi o hissi verebiliyor.

var mı tavsiyeniz? internet üzerinden alacağım için deneme şansım olmayacak o yüzden tecrübelerinize ihtiyacım var.

 
pelikan twist, p457. amazonda indirimli satılıyor genelde 70-120 tl aralığında bulabilirsiniz takip ederseniz. m uç yani orta kalınlıkta. akıcı yazıyor. ekim ayından beri not alırken kullanıyorum elimi ağrıtmadı. mürekkep akıtmıyor. hem sağ hem sol el için uygun. 2 tane kartuşla geliyor. isterseniz kartuş alıp kullanmaya devam edersiniz isterseniz şişe mürekkep. şişe mürekkep daha uyguna geliyor tabi şırıngayla yapmanız gerekiyor mürekkep doldurma işlemini.

scrikss 419 da kullanıyorum, geçen sene mayıs aylarında 120-130 tl arasında bir fiyata almıştım şimdi nasıl bilmiyorum. tip olarak pelikan m150 çakması ve bildiğiniz plastik. pistonlu olduğu için mecburen şişe mürekkeple doldurmak zorundasınız. bunun yazımı bir tık daha zor geliyor bana çok fazla kullanmıyorum.

parker markasının da tam fiyat/performans ürünleri vardı ama kalemi kaybettiğim için çok fazla kullanamadım :D

lamy safari bunların hepsinden bir tık daha pahalı ve kendine ait kartuş sistemi var o yüzden alacağınız kartuşlar lamy kartuşu olmalıdır. bunu kullanmadığım için pek bir bilgim yok kartuşu hakkında bilgi vereyim dedim sadece.
  • black holes in the sky  (08.04.21 23:27:39 ~ 23:28:20) 
lamy alstar special edition 2019 kullaniyorum, 25 euroya almistim, estetik olarak da cok hosuma gidiyor ama bulmasi zor olabilir, daha yenilere bakabilirsiniz...


  • hewit  (08.04.21 23:28:14) 
Ben 10 yıldır falan şu kalemi kullanıyorum, epey memnunum:

www.scrikss.com.tr
  • plutongezegendegilmi  (08.04.21 23:34:17) 
Lamy iyidir hem dediğiniz zevki veriyor hem fiyatı muadillerine göre ucuz.


  • suicides underground  (08.04.21 23:41:43) 
Lamy diyeceğim ben de ama alırken tükenmez değil de roller tavsiye ederim yumusacık harika bir yazma hissi veriyor.


  • esinikaybetmiscorap.  (09.04.21 00:08:02) 
Xiaomi BRIO
Jinhao X450

tavsiye ederim. ikisi de çin malı ama ben çok beğendim.
  • lancelot du lac  (09.04.21 00:43:49) 
Valla medium pilot 78g falan bakılabilir. Uçtan falan ziyade mürekkep çok önemli akış hissiyatı için


  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (09.04.21 02:07:23) 
Faber castel speedx ile çok güzel yazıyorum.


  • curukturpkokusu  (09.04.21 12:31:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.