[]

Hidroelektrik santral hakkında

Merhaba,
Açıkçası bana çok absürt gelen bir sorum olacak.
Bir arkadaşımın elinde 5 adet hidroelektrik santral varmış.
8-50 KW arası değişen kapasitelerde.
Bunları satmak istiyor. Nasıl bir yol izlemesi gerekiyor?

 
santraller inşa edilmeden önce fizibilite raporu yapılır. o raporları bulacak ve yapabiliyorsa kendisi, yapamıyorsa bir hes mühendislik-müşavirlik firmasına revize ettirecek ve güncelletecek. o raporlar yüz küsür sayfa olur ama başında veya sonunda 1-2 sayfalık "yönetici bilgilendirme formu" oluyor. orada nedir, ne değildir açıkça yazar. ilgilenen ve işi bilenler onu mutlaka soracaktır. ayrıca üretim/satış ve gider bilgilerini falan da hazırlayacak.

sıfırdan santral yapılırken 7-8 yılda yapılan yatırımın geri dönmesi bakarlar. ikinci ellerde de yaklaşık aynı fiyatlar isteniyor. şu an o santaller tam kapasite çalışamıyordur zaten hatta zarar ediyor bile olabilirler, ama o dediğim 7-8 sene o yönetici bilgilendirme formundaki rakamlara göredir.

benim santralim olsa ve gerçekten satmak istiyorsam, bu çalışmaları açıkça yaparım, sunum dosyası hazırlarım, santralde düzensiz vb. yerler varsa kırık dökük duvar vb. gibi onları yaptırırım, sonra da işi bilen-bilmeyen, kısaca parası olan ama yatırım yapmak isteyen herkese sunmaya çalışırım, tanıdıklara falan haber vererek.

ha bu devirde ben olsam hes almazdım. eski santrallerse zaten devletin verdiği alım garantileri de bitmiştir ve aynı su yolu üzerine çok fazla hes yapıldığı için çoğu hes özellikle yaz aylarında çok çok az üretim yapıyor. rezervuarları bile dolmuyor. arkadaşınız da yüksek fiyat isterse zaten yüzüne bakan olmaz. eğer düşük fiyata satmak istemiyor ama geçim sıkıntısı, şirket zararı vb. varsa; bir tanesi satar 5-6 sene bir nefes alır sonra da tekrar değerlendirir.
  • malheiros  (08.04.21 20:59:21 ~ 21:00:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.