[]

Belediyenin yıkım kararı için ne yapılabilir?

Bir köy düşünün, ruhsatsız/kaçak yapıyla dolu ama hiçbiri belediye tarafından yıkım işlemi görmemiş. Bir de bir komşu var ki tapulu imarlı arsamızda yaptığımız yapıya kafayı takmış, Allahın günü belediyeye şikayette bulunmuş, bu iş için avukat bile tutmuş, sonunda da binaya yıkım kararı aldırmış.

Şimdi bu durumda hukuki olarak ne yapılabilir? Belediye böyle bir karar alıyorsa her örnek durum için bunu yapması gerekmez mi? Bu durumda bir çifte standart olmuş olmuyor mu? Belediyeyle görüştüğümüzde "çok fazla şikayet aldı o yüzden böyle oldu" gibi bir yanıt aldık. Yapı tatil belgesi bile geçmedi elimize, yıkım kararını tesadüfen öğrenmiş olduk.

Bir de bu konularda uzman bir avukat var mı bildiğiniz?

Ek: Ruhsat için başvuru yapılacak yine de.

 
Tapulu imarlı arsanda her şeyi usule uygun olarak yapmış olsaydın o evi kralı gelse yıkamazdı. Bir yerlerde bir şeyleri kasten ya da bilmeden atlamışsınız demek ki. Kendi hatanızı düzelttikten sonra diğer kaçak yapılar için siz de avukat tutup uğraşabilirsiniz. Bir terslik var anlattığınız senaryoda, belediye her izni alınmış imarlı tapulu yapıyı durup dururken yıkma kararı alamaz.


  • roket adam  (08.04.21 13:01:26 ~ 13:02:11) 
imarlı/tapulu arsa demiştim aslında. Yoksa yapı ruhsatsız/kaçak evet. Süreç detaylı aslında. inşaat için çalıştığımız kişiler yapı ruhsatı belediye izinleri vb her şeyi halledeceklerini söylediler. Bunun gibi bi dünya detaylar var ama sonuç olarak aldatılmış biz ve ruhsatsız bir yapı var ortada. Fakat normal şartlarda yıkım konusunda emsal bir karar yok buralarda. Ben bunun çifte standart olduğunu düşünüyorum. Normal şartlarda ceza veriliyor ama bize yıkım kararı gelmiş.


  • kukuleta  (08.04.21 13:28:05) 
Anladım hocam, ama bence adresiniz yanlış. İnşaat şirketine parayı izinleri de halletme karşılığında verdiyseniz sizi resmen dolandırmışlar gibi görünüyor. Avukat tutup belediyeyle uğraşmak yerine inşaat şirketiyle uğraşın derim şahsi kanaatimce. İnşaat başlamadan gerekli ıvır zıvırları halletmeleri lazımdı. Sizi zarara uğratanlar inşaat şirketi şu anda maalesef.


  • roket adam  (08.04.21 14:14:25 ~ 14:14:51) 
benim yapım kaçak ama herkesin yapısı kaçak niye benim ki yıkılıyor diyorsunuz galiba.
siz de yan taraftaki binaları şikayet ederseniz onlar da yıkılır çünkü biri gelip tespit yapmazsa devlet resmi olarak orada bina olduğunu bilmiyor demektir. belediyeler de kolay kolay köylere gidip hangi binanın ruhsatı var hangisinin yok ilgilenmez. ancak ve ancak sizinki gibi durumlarda resmi kayıtlara giren şikayet dilekçeleriyle oluşuyor böyle durumlar.


yani yandaki binalar da kaçak olunca "haaa burası demek ki kaçak yapıların olduğu bir mahalle, bunlara ellemeyelim demek ki adet böyle" demiyorlar. dememeliler de zaten. bunun haksızlık olduğunu düşünüyorsanız siz de diğer binaları şikayet edin. yeterince şansınızı zorlarsanız onların da başına aynı şey gelecektir.


avukatlık en azından belediyeyle bir durum yok bence. eğer ruhsat aldıysanız ama iskan almadıysanız iskan başvurusu yapıp iskan almaya çalışabilirsiniz. hiç bir başvuru yoksa ruhsat başvurusu yapıp uygulama projeleriyle ruhsat ve iskan alınabilir mi emin değilim. imar barışı ile aldı öyle binalar ruhsat esasen ama o da bitti. yine de şansızını zorlayın. binanın yıkılmasından iyidir.
  • syozkn  (08.04.21 20:53:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.