[]

Kaygı bozukluğu ve Selectra?

Merhaba,

1 hafta önce yüksek konsantrasyon kaybı, kafa karışıklığı ve sersemlik gibi şikayetlerle psikiyatriste gittim, sonuç olarak bu şikayetlerimin kaygı bozukluğuna bağlı olduğunu söyledi ve Selectra verdi. Ekstra olarak terapi alabileceğimi, bu ihtimali de düşünüp 1 ay sonra kontrole gelmemi söyledi.

Aradan 1 hafta geçti ilacı kullanıyorum ve ilk defa dün bu kafa karışıklığı gibi şikayetlerimin yüzde 30-40 oranında azaldığını hissettim mutlu oldum. Benzer bir süreçten geçip Selectra kullanmış olan var mı? Umarım tamamen geçer, bir fikri olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

 
Tamamen geçmesi için psikolojik yardım alman da gerekiyor. Yani beynin tepesinin atıp gidişatı bozduğu durumlar "arkadaşım bana çok yanlış düşünmeyi ve davranmayı alışkanlık haline getirdiğin için bütün çalışma şeklimi bozdun, beni düzeltmen için kendini düzeltmen gerek yoksa düzgün çalışamam" anlamına geldiği için aslolan psikolojiyi, düşünme tarzını, inançları ve bunlar doğrultusunda gelişen duyguları algıları ve tepkileri değiştirmek. Yoksa ilaç şu anda sadece zihnini düzgün çalışmaya teşvik ediyor, çünkü o bozukluk devam ederse sen kendini düzeltemeyeceksin, önce zihnin çalışmasını düzenledi ki değişimin kilidi açılsın.

Onun için sırf ilaçla %100 tedavi olmaz bu konularda. Terapi de al derim. Terapiye gidemeyeceksen sana 2 kitap tavsiyesi, ikisi de çok çok kıymetli eserler:
1. David Burns'ün iyi hissetmek isimli kitabı
2. Doğan Cüceloğlu'nun içimizdeki çocuk isimli kitabı.

Bir mertebe daha ileri gitmek istersen

3. Zor bir ailede büyümek isimli kitap, 2 yabancı yazarlı.

Bunları mutlaka uygulayarak oku. Göreceksin muazzam faydalanacaksın çok iyi gelecek.
  • 1bir1bir1  (07.04.21 19:07:54) 
Aynı şekilde gitmiştim psikiyatriste, terapiyi bekleyemezdim hızlı bir çözüme ihtiyacım vardı çünkü sınav arefesindeydim. Kafamdaki sesler susmuyordu vs.
1 haftada toparladı beni istediğim gibi odaklanma sorunu yaşamadan ve kafamdaki negatif seslerle savaşmadan öylece oturup uzun uzun okuyordum. Üstelik iştahım da kesilmişti yemek molası vermeme gerek kalmıyodu, uykum da gitmişti gece dahi uykum gelmiyodu ama enerjim iyiydi.
Kullandığım süreç birkaç aylık bir süreçti, bırakırken azaltarak bırakmak lazım sakın pat diye kesme. Ömür boyu kullanılacak bişey de değil diye düşünüyorum çünkü 1 sene kullansan mesela etkisi zamanla azalıyor doz artırmak gerekiyor.
Geçmiş olsun.
  • megalomaniac  (07.04.21 19:35:22) 
Selam selectra kaygı bozukluğuna sık verilen bir ilaç ve tam etkisi aslında en az 3 haftalık kullanımdan sonra kendini gösteriyor, düzenli kullanmanızı ve sabretmenizi öneririm.
psikolojik yardım için bir bütçeniz yoksa bulunduğunuz il büyükşehir ise bazı üniversitelerin uygulamalı klinik psikoloji birimleri var burada süpervizyon gören yüksek lisans doktora öğrencilerinden daha makul fiyatlarla terapi alabilirsiniz

  • m7rv7  (08.04.21 12:48:26) 
Kaygı bozukluğu maalesef tamamen geçen bir şey değil. Gösterdiği etki de herkeste değişiyor benim mesela mental sıkıntılarım olmamıştı (kaygı ve üzüntü dışında tabii ki) hep fizikseldi.
Ne zaman atak geleceğini önceden sezip kendini hazırlayabilecek duruma gelene kadar tedavilerine devam etmeni öneririm. Neredeyse 1 yıldır atak geçirmiyorum baş etmeyi öğrendim o his geldiğinde etrafımdakileri uyarıyorum (normal bir durum kaygılanmayın diye) onları ikna ederken kendim de ikna oluyorum.

  • eatpraylaw  (08.04.21 13:04:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.