[]

Kanal istanbul'un istanbul nufusuna etkisi olur mu?

Artış ya da azalış olur mu nufusta sizce?




 
artar


  • co2s2  (07.04.21 13:55:59) 
Belediyenin hazırladığı bir kitapçık var. Ben de bugün metro girişindeki standlarda gördüm. Orada her şeyi yazıyor. Bir sürü madde var, ama nüfusu sorduğunuz için sadece onu yazayım. 1.2 milyon ek nüfus gelmesi öngörülüyormuş.

Edit: 25 soruda kanal istanbul. Muhtemelen belediye sitesinde de vardır. Bir bakın derim.
  • Avery  (07.04.21 13:58:11 ~ 13:59:36) 
Gerceklesmeyecegi icin olmaz. Gerceklesecek olsaydi da insaat surecleri haric yine olmazdi. Cunku bina yapinca nufus artmaz. Ama insa ederken calisan cekersiniz. Uzun sureli ve genis bir santiye alani yaratirsaniz bu, sehrin nufusuna ufak bir miktar etki edebilir.


  • dunal  (07.04.21 14:39:49) 
gölün dibinde yer açıp kanalı derinleştirmeleri gerektiği için sürekli bomba patlatacaklar. gelen şantiye işçisinin birkaç misli vatandaş oralardan uzaklaşır.

ayrıca uzmanların söylediğine göre kanal tamamlandıktan sonra karadeniz'in üst tabakasındaki yüksek oksijenli su marmara denizi'ne akarak 10 yıl civarı bir bolluk yaşatacak ama bundan sonra deniz, geriye kalan düşük oksijenli suyla dolacağı için marmara'da hayat bitecek, bütün boğaz çürük yumurta kokacakmış. o koku yüzünden istanbul tersine göç mü yaşar yoksa yalılar yeni getto'larımız mı olur bilmem.
  • sinek kral  (07.04.21 19:21:46) 
@dunal : bina yapınca nüfus artar. bina yaptıkça, ev sayısı arttıkça, ev fiyatları/kiraları düşer, gider düştükçe insanlar gelir.


  • co2s2  (08.04.21 11:45:09) 
Cocuk yapinca nufus artar diye biliyorum ben. Dedigin mekanizma zaten oyle islemez ama islese bile insanlarin geldigi yerlerde kiralar dusmeyecek mi?


  • dunal  (08.04.21 16:09:19) 
insanların geldikleri yerlerde zaten kiralar düşük. istanbul'da yaşayan çoğu insan, istanbul'da kiralar pahalı olduğu için taşraya taşınmak istiyorsa, aynı şekilde kira farkı nedeniyle taşradan İstanbul'a taşınmayan bir kitle de var. kanal istanbul ile kiralar düşerse, taşradan insan gelir bir dolu


  • co2s2  (09.04.21 12:31:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.