[]

evlilik sağlık raporu

selamlar, son zamanlarda evlenen arkadaşlara sorum var. bu sağlık raporu konusunda her kafadan farklı ses çıkıyor, farklı illerde ikamet ediyoruz. Kendi aile hekimlerimizden ayrı ayrı mı almalıyız raporu yoksa beraber mi gitmemiz gerekir?

ikinci kafa karıştırıcı kısım nişanlımın ikametinin olduğu ilçede değil de farklı ilçe de nikahı yapmak istiyoruz. sağlık raporunu ayrı ayrı farklı ilçeden /ilden almak sorun teşkil eder mi?


 
kendi aile hekimlerinizden ayrı ayrı almanız gerekiyor o yüzden farklı ilçe/ilden zaten alınamaz ama araştırmak lazım.
biz de kendi ikamet ettiğimiz ilçeden farklı bir yerde evlendik. o kendi aile hekiminden, ben kendi aile hekiminden aldım, sonra o benim ikamet ettiğim yere geldi (çiftlerden birinin ikamet ettiği ilçeden başvurmak lazım) beraber evlendirme dairesine gidip nikah yapmak istediğimiz ilçeye transfer yaptırdık. onların bize verdiği sevk kağıdıyla o ilçeye gidip, oradaki nikah dairesinden kayıt yaptırdık.
yalnız bizim nikah yaptığımız sene şöyle bir şey vardı. mesela biz bakırköy'de nikah yapacaktık (düğün salonunda) önceden aradık ne zaman başvurmamız lazım diye, o ilçede ikamet etmediğimiz için 15 nisan demişlerdi, orada ikamet etseydik 1 nisan olacaktı (tam tarihi hatırlamıyorum ama arada 15 gün vardı). eğer nikahı düğün salonunda yapmasaydık istediğimiz günde yapamayacaktık nikahı. tam da başvurunun başladığı gün gitmiştik. siz de lütfen amaan nasıl olsa zaman var gideriz diye düşünmeyin, orada ikamet ederlere daha önce başvuru hakkı veriliyorsa dolabiliyor.
ama ben 2018'de evlendim belki değişmiştir prosedür bu konuyla ilgili..
  • matilda  (07.04.21 13:08:24 ~ 13:08:40) 
nerede evlenmek istiyosanız oranın belediyesine bir sorun. ellerinde liste oluyor raporu nereden alabileceğinize dair. benim aile hekimim vermiyodu mesela. başka yere birlikte gittik. bir de ben beraber gitmek gerek diye hatırlıyorum o gittiğimiz yere, belki yanlış hatırlıyorumdur. dediğim gibi arayıp sormanız lazım mutlaka. ilçe ilçe farkediyor çünkü, her kafadan farklı ses çıkmasının sebebi bu.

ama onun dışında nikah yeri konusunda raporu nereden aldığınızın önemi yok. nikah yeri konusunda önemli olan ikametgahınızın nerede olduğu. matilda bahsetmiş zaten. istediğiniz ilçede ikiniz de ikamet etmiyorsanız resmi olarak, ayrıca bir belge daha temin etmeniz gerekiyor diye biliyorum kendi ilçenizden.
  • elorelia  (07.04.21 14:06:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.