[]

coin yatırımlarınızı ne zaman çekiyorsunuz?

merhaba,

yıllar önce bir arkadaşımın tavsiyesiyle aldığım, şu an bana göre güzel bir miktara ulaşmış coinlerim var.

paranın değerlendirilmesi işlerinden pek anlamam. bilmediğim işe karışmayayım dedim ve hiç al/sat yapmadım. o dönem biraz coin aldım ve unuttum, bugüne kadar geldiler. çok da iyi oldu iyi ki satmamışım. ama paraya çevirmedikten sonra kendimi o paraya sahipmiş gibi de hissetmiyorum.
diğer yandan, o paraya ihtiyacım da yok şu an için.

ne yapmalıyım?

birikimimin bir kısmını çekmek var aklımda. ama ne kadarlık bir kısmını?
yatırdığım miktarı çekeyim dedim önce. X tl yatırmıştım, ama o dönemden beri dolar 2.3 kat artmış. acaba 2.3 X kadarını mı çeksem? ve ne zaman çekmeliyim? elimde en çok ETH var. ETH şu anda çok yükseldi ve yükselmeye devam ediyor. düşüş trendine girdiğinde mi çekmeliyim?

ya da hiç çekmesem dursa, nasıl olsa bu bugüne kadar olduğu gibi her türlü yükselmeye devam eder mi? ya birden düşerse?

paraya çevirmemi önereceklere ek soru, paraya çevirdikten sonra ne yapmamı önerirsiniz? dolar mı almalıyım?

 
bunun bir tane doğru cevabı yok. sizin yaşam tarzınıza, risk algınıza, paraya duyduğunuz ihtiyaca ve birçok şeye göre değişen cevabı var. yine de çok emin olamıyorsanız paranızın dolar karşılığını çekip, kalanıyla devam ederseniz en azından bir gün sıfırlansa bile içiniz rahat eder.


  • sanal uyku  (06.04.21 18:50:41) 
spekülatif bir piyasda riskin fiyatlandığı bir yerde kendi yatırım stratejinizi soruyorsunuz. buna kimse cevap veremez.

verirse de burda çekirdeğimi kolamı alır zevkle gülerek okurum.

herkesin vadesi farklıdır yaptığı strateji farklıdır hesabı kitabı farklıdır.

en azından şunu unutmayın: kademeli işlem.

yoksa güzel günlerde gülersiniz kötü bir günde bir bakmışsınız puf yok olmuş.

tavsiyelerle yatırım yapacaksanız bence kar ettiyseniz çıkın bir daha da girmeyin çünkü bu şekilde sürekli bıçak sırtında yürüyeceksiniz.
  • AlsterWasser  (06.04.21 18:59:47 ~ 19:03:33) 
öncelikle yukarıdaki arkadaşların söylediğine tamamen katılıyorum. benim önerim şu olurdu: al sat işine girmeden ya bitcoine yatırım yapın ya da bildiğiniz güvendiğiniz uzun süreli projelere yönelin. yatırım aracı olarak dolar almazdım.


  • rakicandir  (06.04.21 19:06:35) 
Basitçe yanıtlayayım. Ben de zamanında oldukça değerli 2 farklı coin alıp unutmuştum. Belki 2 sene kadar dokunmadım ve son fiyatlarına baktığım zaman o anki değerinin %50 arttığını gördüm. Kar cebe yakışır dedim ve coinlerimi sattım. Parayı transfer etmedim ve birkaç aydır da hesabımda olduğu gibi duruyorlar. Başka bir coine de yatırmadım ya da al/sat da yapmadım.

Tabi 2 sene içerisinde çok daha iyi satış fırsatları vermişti ama pek takip etmedim işin aslını sorarsanız. Hatta sattığım dönem oldukça iyi yükseliyordu; şayet biraz daha bekleseydim rahatlıkla 2-3 katı kadar kazanabilirdim ama benim mentalitem daha çok net kazanç üzerine. Bir anda paramı katlayayım mentalitesinde değilim. Aklıma yatan şekilde hareket etmeyi tercih ediyorum.
  • burka  (06.04.21 19:12:09) 
kripto para varliginizin toplam varliginiza orani dusundugunuzden fazlaysa bir kismini satip kripto disina ayirin ama eger kriptodaki toplam varliginiz toplamin yaninda bahse etmeye degmez bir miktarsa cekmeyin kalsin ETH'de


  • turkuaz  (06.04.21 20:12:51) 
sadece ethereum için konuşacak olursam, şu an için çekmenizi pek önermem. işin aslı birçok coinin aylardır bilmem kaç x yaptığı ortamda ethereum 2 aydır yerinde saydı bile denilebilir. 2021 2. çeyrek özellikle defi coinlerinin tekrar yükselmesi bekleniyor. defiyi yaratan şey ethereum olduğum için buralardan daha çok yolu olduğunu düşünüyorum.


  • del piero10  (06.04.21 20:48:35) 
%20-25 değeri artınca, artan kısmı çekiyorum tether yapıyorum. %20-25 azalan olursa azalan kısım kadar tether den alım yapıyorum.


  • yeahbutso  (06.04.21 21:53:39) 
çekmek yerine stop loss koyabilirsiniz bir kısmına. coinin değeri arttıkça siz de daha yukarı taşırsınız stop loss taki değerleri


  • yüzyıllık yalnızlık  (06.04.21 22:15:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.