[]

top10 coinlerden uzun vadeli sepet yapmak mantikli degil mi?

selamlar.

uzun vadede, al-sat yapmadan, coinmarketcap'teki top10 coinlerden, bir gecede %30 inse bile uzmeyecek kadar bir miktar parayla coin almak mantikli degil mi yav?

uzmeyecek miktara bin euro diyelim.

sonucta inse bile geldigi yere tekrar cikiyor bu meret. bakiye anlik olarak inse bile panik yapmayip elde tutmak dogru degil mi? kacirdigim bir seyler mi var?

tesekkurler.

 
2 sene, 4 sene onceki top 10 coin'lere bakin, kac tanesi yerini korumus ona gore kararinizi verin.

top 10 diye genellemek istemem onu dogru bulmuyorum ama benim de dogru buldugum yatirim sekli fiyata bakmadan her hafta veya her ay duzenli miktarda alim yapmak.

piyasayi ve trendleri (teknik analizden bahsetmiyorum, ornegin NFT olayinin hype olmasi gibi) okuyamiyorsaniz, projelerin whitepaper'larini ve yatirimcilarini inceleyip hangisinin iyi hangisinin kotu olduguna kanaat getiremiyorsaniz sadece btc almaniz daha mantikli.
  • hjarteblod  (06.04.21 10:35:19 ~ 10:41:27) 
altcoinlerden uzun vadeli sepet yapmazdım. bunun yerine inandığım projelere para yatırıp o bin euro'nun 20 bin euro olduğunu keyifle izlerdim.
Altcoin pişmanlıktır.

  • rakicandir  (06.04.21 10:37:55) 
Ne kadar uzun vadeyi kastettiğine bağlı.

Coin işi şu anda borsa mantığında ve bu sistem gerçek hayatta kripto para kullanımı yaygınlaşmaya başlayana kadar böyle devam edecek gibi duruyor. Ne zaman ki işler gerçek para birimine döner, o zaman şimdiki top 10 baştan kurulur. Çünkü onların hepsi kripto para birimi değil. Kimi kripto paraların transferini kolaylaştıracağını vadediyor, kimi normal para ile entegrasyonu. Bunların pratikte işe yarayıp yaramayacağı gibi durumlar btc para birimi olarak hayatımıza girerse belli olacak.

Bu aşamaya kadar olan bir uzun vadeden bahsediyorsak, evet mantıklı. Ama top 10'a yatıracağın paranın çılgın atmasını beklemek çok mantıklı değil. %50 maksimum kardan fazlasını beklemeyeceksin mantıklı. 10x 20x yapacak coinler için top listesinden uzaklaşman lazım.
  • Jux  (06.04.21 10:46:03) 
Uzun vade için bist tercih ederim risk ve guvenilirlik icin


  • optimistbakunin  (06.04.21 12:17:28) 
cevaplar icin tesekkurler. zamaninda bitcoin'in ve ethereum'un whitepaperina goz gezdirmistim tabii ama nispeten fazla teknik gelmisti, alici gozle de bakmamistim daha dogrusu.

uzun vadeden kastım biraz da su anda revacta olan coinlerdi ama neye dikkat etmem gerektigini anladim. tesekkurler herkese.
  • chezidek  (06.04.21 12:17:54) 
2018’de öyle düşünenler hala zararda olabilir. Xrp 3 dolardı mesela. Bakarsan ilk 5’te.

Bu arada whitepaper falan okuma boşuna. Hepsi birbirinin kopyası zaten. İlk çıkan her coin prim yapıyor. İlla bir şey okuyacaksan tokenomics denilen kısmı oku. Listeleme sonrası ne kadar dump yer fikrin olur.
  • zoghurt  (06.04.21 13:26:01) 
Nasilsa indigi yere cikiyor demek icin ayi piyasasini gormemis olmak lazim. %30 falan degil, en buyuk hacimli 2. Coin ethereum 1500 dolardan 100 dolara dustu ve cikmasi 3 yil surdu.

Coin piyasasinda uzun vade diye bir seyin mantikli olmadigini dusunuyorum. Dongusel bir borsa bu, boga piyasasi var ve cok daha uzun suren ayi piyasasi var. Donguleri takip ederek iyi para kazanabilirsiniz, al unut ile degil (belki btc icin farkli dusunulebilir, altlar icin degil)
  • gibicibicis  (06.04.21 15:30:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.