[]

kedim arkadaşlarını tanımıyor

sorunu kısaca sormak istiyorum.

3 adet kedim var, bir tanesi 2 yaşında(erkek-kısır) diğer ikisi 7 aylık kardeş(ikisi de dişi)


Üçü birbiriyle inanılmaz iyi anlaşıyordu ve aralarında hiçbir sorun yoktu.

taa ki iki kardeş kediyi veterinere götürüp kısırlaştırana kadar(azgınlık dönemleriydi)

iki kardeş veterinerde 2 gün boyunca kaldı, eve döndüklerinde 2 yaşındaki erkek kedim ikisini de sanki hiç tanımıyormuş gibi sürekli kıhlayıp, saldırıyor ve evden gitmek istiyor(bahçeye)

sadece 2 günde nasıl böyle bir değişim olabilir aklım almıyor?

sorun sizce neden olabilir?

 
Ameliyat geçirdiler çok normal. Başta olur öyle.


  • 1bir1bir1  (06.04.21 02:46:12) 
@1bir1bir1 soruyu yanlis okudunuz sanirim. ameliyat geciren kedilerim buyuk kedime dogru kosup, eskisi gibi oynamaya calisiyor. buyuk kedim onları tanımıyormus gibi dövüp, kıhlıyor.

buyuk kedi: evdeydi
yavru kediler: 2 gun veterinerdeydi
  • pembefil  (06.04.21 03:41:54) 
Küçükler evden uzaklaşıp kimyasallara bulaştılar. Büyük evden ayrılmadığı için ona çok rahatsız edici geldi. Tepkisi o kokulara, ayrıca küçüklerin auralarında değişim varsa ve hayvanlar bunu algılayabiliyorlarsa o da tehlike gibi gelmiş olabilir. Biraz bekle.


  • 1bir1bir1  (06.04.21 03:47:30) 
Valla beni de kisirlastirsaniz ben sizi bile tanımazdim. Kedi haklı.


  • allah yazdiysa bozsun  (06.04.21 05:31:59) 
Kimse mi okumuyor soruyu :) kısırlaştırılan kediler değil. Evde kalan kedi tanımıyor diyor arkadaş.

Kısırlaştırılan kedilerin kokusu değişik gelmiştir. 1-2 haftaya alışır ve eski haline döner.
  • himmet dayi  (06.04.21 07:42:02 ~ 08:47:11) 
erkek kedinin elinden bir degil iki hatunu cekip almissin, neden trip atiyor diye bize soruyorsun..

adamin morali bozuk..
  • cooperr  (06.04.21 08:00:51) 
Kokuları değişti. Üzerlerinde veteriner ve dolayısı ile başka kedi kokuları da var. O yüzden evdeki kedi dışardaki kedi farketmez, birbirlerini tehdit olarak görebilirler. 1 haftaya kalmada duzelecektir. Ama düzenlene kadwr fiziksel kavga olmamasını sağlamalısınız. Evde yoksanız odalari ayırmak vs düşünülebilir.


  • baal  (06.04.21 08:27:27) 
Aynen ben de ameliyat olanlarin kokulari degisti ondandir demeye geldim :) Yoksa kisirlastirilsa da hormonlar hala aktif oldugundan zaten o isi yapacaklar :D Sadece minik kedileriniz olmayacak sonucunda :)

Tavsiyem 5-7 gun, iyilesme hizina bagli olarak ayirabiliyosaniz odalarini ayirmak kisirr ve yeni kisirlarin.. Hem kisirlarin yarasinin iyilesmesi lazim, bu surecta toparlalar.
  • e mice  (06.04.21 15:37:21) 
yukarıdaki cevapları okumadım, tekrara düşersem kusura bakmayın.

çok normal, eve gelen çocuk ilaç, kimyasal ve veteriner kokuyor.
muhtemelen ameliyatın yarattığı stresin getirdiği ve onların algılayabildiği başka bir koku da vardır.
bir süre sonra geçer.

benimkilerden birini 1-2 saatliğine evden çıkarıp veterinere götürünce bile başına toplanıp kokluyorlar, sizinkiler gibi tepki verdikleri de oluyor.

tamamen kokuyla alakalı.

bazen koku değiştiği için tanımakta bile zorlanırlar.
  • blatta hiberna  (06.04.21 15:47:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.