[]

kanal istanbul bitince NATO donanması kayıtsız şartsız karadenize geçermi ?

kanal istanbul bitince türkiye şunu diyelebilecekmi ?

"nato donanması sınırsız tonajda ve sayıda gemiyi karadenize geçirip istediği kadar kalabilir."

eğer amaç buysa möntro'yu iptal edince aynısını diyemiyormuyuz ?

yada amacımız çifte standart uygulamak olabilirmi ?
yani boğazlar için montrö uygulayacam, rus gemilerini montröye göre geçircem.
ama kanal istanbuldan nato gemilerini sınırsız geçirecem.

işin bu noktaya gelmesi mümkünmü ?

gerçek amaç nedir, gerçek sonuç nedir, türkçe kaynaklarda hiçbir somur bilgi bulamıyorum yada okuduğumu anlamıyorum.

kanal istanbulun temel amacının, yeni soğuk savaş öncesi natonun karadenize hakim olabilmesi diye tahmin ediyorum.

 
Benzer minvalde soru sabah da vardi, orada paylastigim linklere bakabilirsiniz eksiduyu.ru Turker Erturk cok net anlatiyor youtube'da


  • neverletyougodown  (06.04.21 02:41:31 ~ 02:42:23) 
Çanakkale’yi uçarak mı geçecekler


  • zoghurt  (06.04.21 05:13:17) 
montrö sadece istanbul boğazını kapsayan bir antlaşma değildir, çanakkale boğazı-marmara denizi-istanbul boğazı olarak üçlü bir yapı şeklinde alır ve türk boğazları der. yani istanbul boğazını bypass etmek için kanalı açsan da marmarayı ve çanakkalede kilit olurlar. bunu aşmak için bazı aklı evveller saros kanalı diye ikinci bir kanal açmayı düşünüyorlar ama gene bu sefer de arada marmara olduğunu unutuyorlar.

hadi bunu da aşmak için trakyayı komple kanal yapalım hatta dur dur samsun-ceyhan komple anadolu kanalı yapalım desek, gene yemez, çünkü montrö'de karadenize kıyısı olmayan devletlerin karadenizde bulundurabilecekleri gemileri hakkında da düzenlemeler var, 21 günden fazla kalamazlar, 2/3 sınırını aşamazlar, tonaj ve gemi sınıfları şunlar şunlar olamaz diye. yani anadoluyu komple kanal da yapsan nato karadenize çıkamaz.

hatta montröden para kazanamıyoruz, süveyş ve panama kanalı para basıyor, biz de kanaldan para kazanıcaz da hikaye. boğaz yılda 150 milyon para kazanıyor, ufak bir kur düzenlemesi ile bunu 15-20-30 katına kadar çıkarabiliriz. demek ki olay boğazın bedeva olması ya da para da değil.

kanal istanbulun tek açıklaması ne rus-abd dengesini sağlamak (ya da bozmak), ne abd'nin türkiyeye rüşvet vermesi, ne nato, ne şu ne bu. tek amaç istanbul bitti yeni rant alanı lazım, ve iç siyasette bir hava civa meselesi lazım. malumunuz üçüncü havalimanı artık demode bir konu, almanlar yeteri kadar kıskandı. kiel kanalı, mann kanalının ne ki, şimdi kanal istanbulu kıskanıp fesatlıklarından çatlasınlar.
  • halanne  (06.04.21 09:34:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.