[]

Çürük raporu çıkan apartman ve ölü taklidi yapan komşular

Merhaba,

Konu istanbul'da 28 yıllık bir apartman. Zamanının lüks yapılarındanmış ve kimse böyle bir şey beklemiyordu. Zemin kattaki bir komşunun kolonlarında çatlaklar oluşmuş birkaç ay önce. Yöneticiyi arıyor ve acil test yapılıyor. Testte apartmanın yüksek oranda kusurlu olduğu belirtiliyor. Yönetici acil bir whatsapp grubu kuruyor insanları bilgilendiriyor ve bir toplantı yapılıyor. Toplantıya katılanların bir kısmı yöneticiyi yalan söylemekle suçluyorlar. Bir çözüm de üretmiyorlar. Bir grup da destek vereceğim diyip son anda vazgeçen bunama belirtisi gösteren 80 yaş üstü insanlar. Apartmanı yenilemek isteyen yönetici üstüne yürünmesinden dolayı pes edip istifa ediyor. Apartmanın kat izni maksimum olduğu için kimse cebinden para verip yeniden bina dikmek istemiyor. Çoğunluk yaşlı olduğu için ölürsek ölürüz kafasında sanırım. Genç olanlar da içini yaptırdığı için halinden memnun.

Ben ailemin böyle çürük apartmanda oturmasını istemiyorum. İnsanlara çürük ev satmak veya kiraya vermek zaten olmaz. Kabul etmeyen insanların çoğu gayet varlıklı insanlar bu arada. Bunun bir çözüm yolu var mıdır? Bu insanları binanın tekrar yapılmasına nasıl zorlayabiliriz?

Teşekkürler

 
Ama zate curuk raporu ciktigi icin yikilmak zorunda degil mi? Atiyorum 90 gun sure icin bosaltilmali bosaltilmazsa beledige gelip elektrik su kesiyor.

Illa yikilsin cozum icin kimseyle ugrasmak istemiyorum derseniz rapirlarla belediyeye gidin onlar zaten muhurlerler apartmani.
  • c1b2k3  (05.04.21 23:58:53) 
eğer gerçekten çürük ve yıkılması gerekiyorsa belediyeye başvurun bireysel, zaten bina mühürlenir.

ha yok aciliyeti olacak kadar kötü durumda değilse, o zaman işiniz iş. ailenizi kurtarın gitsin.
  • roket adam  (06.04.21 00:30:01) 
benzer durum içerisindeyiz.

durum şu, özel şirketlerden aldığın raporun sadece bilgilendirici bir niteliği var. belediyeye şikayet edersen zorla belli bir süre içinde yaptırma şartı koyuyor ya da binayı mühürlüyorlar gibi bir şeyler söylemişti ilgili bir komşu.

kimse dediğin gibi cebinden para vermek istemiyor ancak işe belediye karışırsa yaptırılacak deniyor. kat izni sınırda olduğu içinde müteahhit'e yaramıyor.
şikayet etseniz de kara koyun ilan edilirsiniz.

yaptırmaya sıcak bakan komsular varsa ne ala, yoksa evi satıp arazi olmak en temizi.
  • qxgviper  (06.04.21 00:46:29) 
Konu ile ilgili diğer seçenekler hakkında video youtu.be


  • austra  (06.04.21 03:40:25) 
Eğer karot alınıp sonuç çürük çıktıysa 60 gün içinde mecbur apartman boşltılıyor. 60 gün sonunda belediye apartmanın elektriğini kesiyor. Bizim apartman yeni çürük aldı hemen çıktık.


  • suicides underground  (06.04.21 08:34:25) 
Karot alınıp raporun oluşması ayrı, belediyeye teslim etmek ayrı diye biliyorum. Yani henüz belediyeye kimse götürmemiş olabilir.
Belediyeye teslim ettikten sonra 2 ay süre başlıyor.

  • burfak  (06.04.21 08:59:53) 
sizin hikayenin yaşanmışı burada.

tr.sputniknews.com
  • spivak  (06.04.21 12:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.