[]

çocuğun belirli sitelere girişini engellemek

istediğim üst düzey bir engelleme programı değil aradığım, en azından şimdilik. çok şükür tespit edebildiğim kadarıyla abuk subuk yaşına uygun olamyan sitelere girmiyor. youtube'dan video izliyor. izlediği şeyler de işte 9 yaşındaki çocuğun ilgisini çekecek yok alperen, yok la ali, brawl stars videoları bilmemne.

tamam izlesin, karışmayım dedim, takip edeyim abuk subuk şeyler izlerse müdahale ederim dedim, ama bu sıpa bütün takiplerime, uyarılarıma rağmen canlı ders sırasında da öteki sekmeye youtube açıp hoca bırbır ders anlatırken video izliyor. camlı vitrinin önüne oturmuş zalak, camdan kabak gibi ne yaptığı görünüyor aasdfjkljas.

yani aklını başına alsın, youtube'a hiç giremesin. adres çubuğunua youtube yazınca, google'dan aratıp tıklayınca falan bu sayfa görüntülenemiyor desin. böyle bir şey vardı, hosts dosyasına mı ne yazıyorduk. nasıldı o? sadece youtube (veya belirleyeceğim başka sayfa) adresini sayfasını açmasın.

 
modem destekliyorsa modemden bazı sayfaları engelleyebilirsiniz. bu durumda modeme bağlı tüm cihazlar o sitelere giremez.

kullandığı cihazdaki antivirüs vs. yazılım ile de siteleri engelleyebilirsiniz.

veya dediğiniz gibi host dosyası ile de yapabilirsiniz. C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts dosyasına aşağıkileri ekleyin.
127.0.0.1 youtube.com
  • inheritance  (05.04.21 14:47:03) 
Hostla vs uğraşana kadar tarayıcıya istenen siteleri bloklayan bir eklenti kurmak daha kolay olur.


  • mikro patlama  (05.04.21 15:31:23) 
Engelleyecegize konussaniz, kizmadan belki bir iki ödülle.


  • howfaristhesky  (05.04.21 17:47:55) 
Tumden yasaklamak yerine sure sinirlamasi uzerinde anlasin derim.
Ornegin stay focused tarzi chrome eklentileri var. belirlediginiz saatler arasinda istediginiz web sayfalarina erisim suresini sinirliyor.

Ornegin sabah 9 oglen 12.30 arasina youtube icin max 20dk erisim verin. Mola mantiginda o 20 dakikayi cocuk kullanmayi ogrensin.
  • mononoke  (05.04.21 23:03:02) 
abicim soruyu niye okumuyorsunuz ya niye abi niye niye?

niyetim youtube'u yasaklamak değil hacılar. ders sırasında girmesini engellemek. normal zamanda zaten dediğinizi yapıyorum lan ben yazdım yukarıda. yönlendiriyorum, süre kısıtı yapıyorum. onlar benim babalık görevim.

bu herif canlı derste giriyor. canlı ders hani bildin mi, pandemi döneminde online oluyor, zoom falan diye bi program var, öğretmen orda anlatıyor kameralı böyle radyonun resimlisi gibi bişey. ha işte bu adam orda hoca ders anlatırken zoom isimli bu programı küçültüp, youtube izliyor. ben bunu engelleyemiyorum. odaya da sokmuyor, yanında oturup bakayım.

ama bu da çocuk, kaytarıyor işte. hani işyerinde size bilgi işlem bazı siteleri yasaklıyor ya, niye patronunuza "patron bizi doğru yönlendir de girmeyelim, süre kısıtı koy" demiyorsunuz? o hesap abi, bütün derdim bu. derste dersini dinlesin. maalesef reel bir sınıf ortamı olamdığı için, öğretmen sadece kameranın ucunda olduğu için fark da edemiyor. bu herif de ders dinlemek yerine video izliyor.

o yüzden diyom ki kendi bilgisayarından hiç giremesin yahu. giremsin ki ders esnasında da açamasın. youtube'u y asaklamak değil dersim, ders sırasında gizli gizli girmesini engellemek.

eğitici içerik izlettirip doğru yönlendirme kısmını ders harici zamanda yapıyorum, tableti var, akıllı televizyon var, bizim bilgisayarlar var, lazımsa ders harici oradan izlesin.
  • kibritsuyu  (06.04.21 09:00:03 ~ 14:51:03) 
Ah aynı benim küçük kızımın durumu. 5. sınıfa gidiyor ve haliyle o yaş çocuğu için sabah 8:30'da başlayıp öğlen 15:30'a kadar süren derslerde dikkatini toplaması çok zor oluyor. Kabul ediyorum ama derste video seyretmek, oyun oynamak nedir arkadaş?
Biz çözümü Kaspersky safe kids programında bulduk. Limited versiyonu bile bizim sıkıntılarımızın çoğunu çözdü. Tavsiye ederim.

  • SiyamkedisiZorro  (06.04.21 10:25:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.