[]

Akıllı 4K televizyon seçmece

Şurada karşılaştırmasını yaptığım televizyonlardan hangisini seçerdiniz?

Arçelik ve samsung markalar arasında kullanımda, ve akıllı tv özelliklerinde anlamlı fark var mıdır?


www.epey.com

 
Hepsi 50 hz olduğu için aslında hiçbiri alınmaz, bütçe de az değil, bence 100hz panele sahip modellere bakın. Bunun dışında ucuz Tvlerde genelde dandik donanım olduğundan akıllı özellikleri kullanmak işkenceye dönüşebiliyor. Naçizane tavsiyem dediğim gibi 100hz panel olmazsa olmaz, bunun yanına da Apple TV ya da mibox falan alırsanız çok akıcı bir YouTube/netflix/vb. deneyimi yaşarsınız. İyi tvlerin arayüzü kullanılabilir oluyor tabii, harici bir cihaza gerek yok aslında ama alırsanız daha verimli olur elbette.

Bu arada epey’den değil de displayspecifications web sitesinden karşılaştırma yapmanızı öneririm, diğer kaynaklarda yanlış/eksik bilgi olabiliyor.
  • orient blue  (05.04.21 14:44:21 ~ 14:45:01) 
@orient bunların hepsi 120 destekliyordur. bendeki modele baktım 120 olmasına rağmen 50 demiş ona da.

FAKAT, oyun oynanmayacaksa zaten gereksiz değil mi 120? Tükettiğimiz medyalar maksimum 30 oluyor, oyun olursa 60 oluyor.


@jemjum Tümmm televizyonlarda panelleri üreten 2-3 firma var zaten. Arçelik de LG kullanıyordur büyük ihtimalle. Ama özellikler bakımından çok kısıtlı ve bir ekstrası da yok Samsung'a göre. Fiyat farkı da yok gibi. Ben olsam Samsunglara bakardım.

Alternatiflere açıksanız benim TV'nin üst modelini önerebilirim:

www.epey.com

Kendinden Android TV'li geliyor.
  • aguen  (05.04.21 14:48:05) 
akıllı tv özelliklerini kullanacaksanız arçelik vs. yerli markaları tercih etmeyin. Akıllı tv özelliğini mi box ile kullanırım diyorsanız o ayrı.


  • inheritance  (05.04.21 14:49:10) 
@aguen
Refresh rate ve frame rate ayrı kavramlar, filmlerin kare hızıyla panelin tazeleme hızının aynı olması gerekmiyor. 50hz panelde, hele ki 60 inç gibi büyük bir panelde hareketli sahnelerde “yırtılma” benzeri bir hissiyat oluyor. Futbol maçlarında hızla giden topun kesik kesik görünmesi gibi. O yüzden 100hz olmalı ki görüntü çok hızlı tazelensin. Gereksiz değil yani, tam tersine elzem.

Linkteki Philips de 50 hz bu arada. Genelde müşteriyi kandırmak için yazılımsal hızlandırmayla falan “yalandan” 100hz yapıyorlar. Displayspecs sizin tv’ye de 50 diyorsa 50’dir. Fiyatından anlarsınız zaten. Aynı boy, aynı markanın çok benzer iki modelinden birisi 6 bin lirayken diğeri 12 bin liraysa pahalı olan 100hz’dir muhtemelen.
  • orient blue  (06.04.21 01:19:11 ~ 01:21:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.