[]

İstanbul'daki Başkonsoloslukları Gezmek

Merhaba,

İstanbul'da, Beyoğlu'nda pek çok, tarihi önemi de olan başkonsolosluk var. Merak ediyorum, özel de olsa rehberli turlar yapılıyor mu hiç? Ya da tarihi bir gezi yapmak için ne yapmak lazım, illa bir kokteyle, sergiye vs. davet edilmek mi gerekir, vatandaşı mı olmak gerekir -her vatandaşın da öyle dan diye girme şansı olduğunu düşünmüyorum tabi ama-?

Daha önce hiç yapan oldu mu aranızdan, nasıl oldu, tavsiye verilebilecek gibi bir iş midir?

Teşekkürler!

 
çok güzel soru. ama konsoloslukların önemi nedeniyle "tur" yapacaklarını hiç sanmıyorum. bir davette bile davete geleceklerin listesi daha önceden onaylanıyordur vs vs vs


  • co2s2  (05.04.21 13:57:49) 
Ankara´da Avustralya baskonsolosluguna gitmis, gezdirilmis sonra da baskonsolosun kendi evine davet edilmistik. Disaridan kimse girmiyordu, davetiye ile giris yapiliyordu. Türkiye´nin temsilcilikleri de yurtdisinda oyle. Vatandasi olsaniz da randevu ile giris yaparsiniz.


Vatandasi da bir isi varsa gidiyor, oyle gezeyim, bir bakayim diye girip cikilmaz.
  • buf-e kür  (05.04.21 14:48:19) 
konsolosluklara pek çok defa girmiş birisi olarak söyleyebilirim ki girmek kolay değil. bir toplantı veya etkinlik olacaksa davet edilmeniz ve isminizi bildirmeniz gerekiyor. kapıya gittiğiniz zaman içeri girmeden önce isminizi ve ne için geldiğinizi söylüyorsunuz, kontrol edip öyle içeri alınıyorsunuz.
tur gibi şeyler hiç duymadım.

  • dafuq  (05.04.21 14:59:19) 
konsolosluk turu hiç duymadım, ama amerikada eskiden beyaz sarayı bile randevu alıp gezebiliyordunuz. hey gidi günler hey. artık sadece us capitol gezilebiliyor.

ha bir tur rehberi ile, burası şu binası diyip tarihini anlattığı dışarıdan binasına bahçesine bakılan bir tur gezisi yapılabilir. ücretini verdikten sonra neden olmasın, çok zor değil. ha bazı konsolosların güvenlik görevlileri size bir gbt yaparlar ya da şüpheli görüp kovalarlar kesin.
  • halanne  (05.04.21 15:26:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.