[]

Kripto Paraların Botları Nasıl oluyor

Arkadaşlarımın hep bot'ları var. Sadece arkadaşlarımın değil, bir çok kişiden duyuyorum. Hepsi yazılımcı değil ya?

Bu insanlar borsaların Api endpoint'lerini kullanarak kendileri mi bir bot uygulaması yazıyor yoksa borsalar son kullanıcılar için arayüz üzerinden bir bot sunuyorlar mı?

* Kendi yazdığım basit bir bot ile borsanın sunduğu arasında fark var mı?

 
soruya yancı geldim.
Botları nasıl binanceye baglıyorlar ya da baglıyorlar mı nasıl oluyor.

  • liberal  (05.04.21 10:35:15) 
bot satin aliyor olabilirler, githubdan open source bot buluyor olabilirler. kendi yazdigin botla baskasinin sundugu bot farklidir tabi ki.

yanci soruya cevap:

binance'in API'i var. oradan senin hesabinda yetkili bir API key ve secret olusturuyorsun.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (05.04.21 10:56:54) 
bot dediğin şey api üzerinden bilgi çekip ona göre satış - alım emri veren bir yazılım. bu işte para var ama bot kullananlar değil, bot yazıp satanlar daha çok para kazanıyor. çünkü her senaryoda başarılı olabilecek bir bot yazmak mümkün değil.


  • roket adam  (05.04.21 10:59:54) 
borsalar bot sunmuyor. her borsanin API'yi var. kod uzerinden islem yapmak ve borsanin verilerine ulasmak icin. eger yazilim bilgisi varsan ve bir sistem uzerine trade yapiyorsan kendi botunu yazabilirsin. ayrica aylik/yillik uyelik bazinda hizmet sunan botlar da var. hazir sistemlerden birini kullanabilirsin yada ufak surukle birak tarzinda kendi algoritmani olusturabilirsin.


  • crucio  (05.04.21 11:32:10) 
Trading'e izin verdiğin bir API kodu oluşturursan botlar işlem yapabilir.

eskiden tek emir verilebiliyordu mesela "düşerse stop loss, çıkarsa kar satışı" emri vermek için bot gerekiyordu.

veya ben trading için de "ma50 ma21'i keserse ve rsi şöyle ise x yap" tarzı emirler verebildiğim bot bakmıştım mesela. Ama otomatik şeye bırakmak bazen çok ters durumlar da oluşturuyor en önemli şey onu iyi kurmak.

illa göz atıcam diyorsan online olanlardan birine göz atabilirsin: cryptohopper
  • nhk ni youkosu  (05.04.21 12:00:38) 
binance trading bot diye aratirsaniz bir suru site var. bunlara uye oluyorsun, binance api bilgilerini giriyorsun, sonra algoritma yaziyorsun ya da marketplace varsa ordan hazir algoritmalardan birini seciyorsun bot ona gore alim satim yapiyor.


  • tahtakafa  (05.04.21 12:05:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.