[]

İlk kez psikiyatra (veya psikologa) gitmek

Ben normalde bile derdimi tasami en yakinlarina dahi kolay kolay anlatmayan biriyim.

Simdi kendi icimde bazi sikintilar hissettigim icin yardim alma fikrindeyim ama dusuncesi bile icimi darliyor.

Nasil isliyor odaya girince surec? Adimini attin oturdun ilk etapta ne soruyorlar mesela? Kusura bakmayin salakca gelebilir sorularim ama etrafimda giden pek kimse olmadigi icin en ufak bir fikrim dahi yok bu konuda. Yani ilk gunden mesela ne derdin tasan var anlat dese hayatta anlatamam, ustelik 45 dk bi saat tanimadigim insanla kendimle alakali sohbet de edemem. :( Normal gundelik seylerden soru cevapla mi basliyorlar?


Sizin bahsetmek istediginiz en ufak bir detaya bile acigim, tesekkurler! :)

 
Ben odaya ilk girip koltuğa oturduktan sonra adımı sormuştu. Sonra bana bazı sorular soracağını ve bunları dürüst bir şekilde cevaplamamı istediğini söylemişti. Sorular genel olarak: Yalnızken kendi kendine konuşuyor musun, aynada kendinle konuşuyor musun, çevrende kimse yokken fısıltılar duyuyor musun tarzı sorulardı. Büyük ihtimalle prosedür böyle olduğu için ilk bu soruları sormak zorundalar. Bazı özel hastanelerde ve özel muayenehanelerde ise bu sorular odaya girilmeden önce sana form olarak veriliyor. Formu dolduktan sonra odaya giriyorsun.
Daha sonra doktor bana buraya neden geldin dedi ve ben problemimi söyledim. Soru cevap şeklinde gitti. Hiç çekinmeden her şeyi anlattım. Benim tedavim yaklaşık 1,5 yıl sürdü. Genel olarak her ay 1 kere gittim ve oldukça yararlı oldu benim için.

  • communist jew  (04.04.21 23:13:26) 
yukaridaki prosedur denilen seyi ben hic yasamadim. 3 psikiyatrist 2 psikolog gordum. hicbirinde boyle olmadi. hep ozellere gittim bu arada. hic form doldurmadim. ilerleyen seanslarda bir test yaptigim olmustu.

neyse.

merhaba. nasilsin? kendinden bahset. okuyor musun? ne okuyorsun? aa mezun musun? nerede calisiyorsun? is nasil gidiyor? ee anlat bakalim buraya gelme sebebin ne? nedir sana boyle hissettiren? ...

bazilari sen diye hitap ediyor bazilari siz diye.

ben direkt olarak dokulmustum her seyi. cunku sinir ev aglama krizleri gecirdigim bir donemdeydim ve her sey cat cat anlattim. cok doluydum.

nasil rahat edeceksen oyle davran.
  • batlegolas  (05.04.21 03:21:49 ~ 03:25:14) 
Ben ilk kez 10 sene falan önce gitmiştim ve o dönemi hatırlayamıyorum pek ama seneler sonra ilk kez 3 hafta önce gittim yine.

Doktoru beklerken bile gerilmiştim ben de biraz ama girince o konuşturdu zaten. İlk önce ailemi, işimi, ailemdekilerin işlerini, erkek arkadaşımı falan sordu. Beni kendisine başka bir doktor yönlendirmişti ve asıl konuyu biliyordu. Tanıma sorularından sonra direkt “biz x’le konuştuk ve biraz bahsetti ama şimdi sen anlat durumu” diyerek ana konuya girdi ve sonra laf lafı açtı zaten.
  • ms brownstone  (05.04.21 11:04:37) 
adamların işi bu. seni konuşturmak:D


  • co2s2  (05.04.21 12:14:45) 
Benim ilk seansımdan önce bir öngörüşme yapmıştık. Sürecin nasıl ilerleyeceğini sormuştum ben. Belki siz de böyle bir görüşme talep edebiliriniz 15 dklık vs. İlk seansta da tabii ki kendinden bahseder misin, sigara alkol kullanıyor musun, kullanma sıklığın nasıl ve devamında neden geldin, bunları sıraladım, hangisinden başlamak istersin dedi ve o şekilde başladık. Ama daha ikinci seanstan benim sorun olarak saymadığım bir şeyi çözmeye başladık. Sorun olarak görmediğimiz şeylerin de sorun olduğunu fark edebiliyoruz. Yani demek istediğim siz anlatamayacağınızı düşünseniz bile doktorunuz size yol gösterecektir. Zaten biraz bahsedince direkt anlıyorlar bence neler hissettiğimizi.


  • Olric  (05.04.21 12:38:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.