[]

Zayıf insanların kilo alma problemi

Obezite olmasa dahi fazla kilo söz konusu olunca ortak dert ve sayfalarca diyet programı veya metod varken, diyetisyenler ağırlıkla bu konuya yönelmişken, zayıf insanların (besin yetersizliği de dahil) hatta anoreksiya gibi psikolojik hastalıklar mevzu bahis olmadığında sorunlarının “önemsiz” gibi görülmesi nedendir acaba?

A) şişmanlık kadar hastalığa sebep olmaması
B) zayıf olmanın tıbben ideal veya tercih edilebilir görülmesi
C) toplumda şişmanlık sorununun zayıflık sorununa göre oransal olarak fazlalığı
D) kilo almanın kilo vermeye göre daha zor olduğu kabulü

Bir veya birkaçını seçebilirsiniz.
Not: şu an zayıf değilim, tavsiye amaçlı sormuyorum.

 
Sağlık sorununa ve görüntü yüzünden tercih edilmemeye çok daha az sebep olması bence.


  • Tochinoshin  (04.04.21 16:09:17) 
43 kilo birisi olarak tüm seçenekler doğru diyorum. ama esas bir tane neden söyle derseniz; toplumda kiloluların sayısının zayıflardan çok daha fazla olması diyebilirim.


  • rose parks  (04.04.21 16:45:44) 
Kilolu çok daha fazla, kilo vermek kilo almaktan -görece- daha kolay.

Ama bence obezite de aşırı zayıflık da psikolojik temelli hastalıklar. Para babası olsaydım beden ağırlığı üzerine çalışan öyle bir sağlık merkezi kurardım ki, içinde psikoloğu ve psikiyatrı ayrı ayrı olurdu, ortopedisti ftr'cisi dahiliyecisi endokrincisi spor doktoru ve spor eğitmeni de dahil olurdu. Hatta sanat ve hobi alanları da olurdu. Bu büyük bir kompleks arkadaşlar, çok yedin obez oldun diye bişey değil bu, hele ki kilo vermek o kiloyu alırken harcanan eforun belki 1000 katını istiyor.

Onun için kilo verdirmeye yönelen çok fazla sanırım.
  • 1bir1bir1  (04.04.21 18:45:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.