[]

kozmetikte serumun tanımı

Bir karışımın serum olabilmesi için neye sahip olması gerekiyor? Ve merhem, losyon, krem, pomad nasıl ayırt ediliyor?




 
kozmetik bilgim çok yok ama ilaçtan yola çıkarsam merhem/pomad yağ bazlı krem su bazlı diyebiliriz. serum için de belki onların takip ettikleri mevzuatlarda bi tanım vardır. ama esnek ve geniş bir tanımdır diye düşünüyorum. şöyle bi görsellere baktım da çoğu damlalıklı şişelerde. konsantre olmalarından sebep serum demişler herhalde. ya da o serumların çoğu neyde çözünüyorsa bazı neyse genelde ondaki karışımlara diyorlardır. o da büyük çoğunluğu ((su gliserin alkol)) ve içinde başka uçucu yağlar vitaminlerdir.


  • a perfect lie  (03.04.21 23:24:29) 
serumdan kastınız kozmetik olarak haricen kullanılan serumlar ise bu serum diğer dedikleriniz gibi farmasotik bir form değildir. o yüzden de bir standardı yoktur. diğer dedikleriniz ise kabaca şu şekildedir. merhem ve pomat yağ bazlı, krem su bazlıdır. losyon ise viskozitesi daha düşük bir formdur. pomat ve merhem vücudun (veya lezyonun) daha kuru halinde ( örnek dirsek, dizkapağı bacak) kullanılırken, krem ise yüz gibi nispeten yağlı bölgelerinde kullanılır. losyon ise kulak içi, saçlı deri gibi krem ve pomadın tam anlamıyla nüfuz edemeyeceği bölgelerde kullanılır. yani bir ilacın hem kremi, hem pomadı hem de losyonu olabilir. ( ör dermovate)


  • partsch  (04.04.21 01:46:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.